Rundt om Basketligaen: Historisk tæt top

18 runder inde i grundspillet har alle hold i top fire i Basketligaen 28 point. Så tæt har top fire aldrig været, så langt inde i turneringen. Samtidig blev det i weekenden også afgjort hvilke seks hold, der går i top seks og dermed i Playoff-gruppespillet.

Bakken Bears, Team FOG Næstved, Randers Cimbria og Horsens IC har alle 28 point i toppen af Basketligaen, om end Næstved og Horsens har spillet en kamp mere end de to andre hold. Der er altså lagt op til et brag af en afslutning på først grundspillet og derefter et dramatisk Playoff-gruppespil.

Holdene spiller i sidste ende om hjemmebanefordel i semifinaler og finaler – og om interne placeringer. Hjemmebanefordelen betyder, at man spiller på hjemmebane i første kamp, og derefter i kampene tre, fem osv.

Det hold, der ender som nummer et efter Playoff-gruppespillet har hjemmebanefordel hele vejen og møder nummer fire i semifinalen, mens to og tre mødes i semi’en, hvor to’eren har hjemmebanefordel. Med den tætte stilling i toppen, er de interne kampe ekstra betydningsfulde, og dem resterer der en del af.

I grundspillet har Randers to af de andre tophold tilbage; Bakken Bears og Horsens. To Randers-sejre vil give et kæmpe boost til Randers’ forhåbninger om at ende i ligaens top, mens to nederlag vil sætte kronjyderne tilbage i kampen.

Der er dog et helt Playoff-gruppespil, der kan vende op og ned på alt. Det starter i marts, og her er der i alt 12 indbyrdes kampe i top fire: Alle hold spiller mod de andre fire gange, så alt kan ske internt – og samtidig er der to andre hold, der også kan sætte en pind i hjulet, BMS Herlev og Svendborg Rabbits. Dem ser vi på i næste uge.

Billede: Per Bille
Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE