Rundt om Basketligaen: Historisk tæt top

18 runder inde i grundspillet har alle hold i top fire i Basketligaen 28 point. Så tæt har top fire aldrig været, så langt inde i turneringen. Samtidig blev det i weekenden også afgjort hvilke seks hold, der går i top seks og dermed i Playoff-gruppespillet.

Bakken Bears, Team FOG Næstved, Randers Cimbria og Horsens IC har alle 28 point i toppen af Basketligaen, om end Næstved og Horsens har spillet en kamp mere end de to andre hold. Der er altså lagt op til et brag af en afslutning på først grundspillet og derefter et dramatisk Playoff-gruppespil.

Holdene spiller i sidste ende om hjemmebanefordel i semifinaler og finaler – og om interne placeringer. Hjemmebanefordelen betyder, at man spiller på hjemmebane i første kamp, og derefter i kampene tre, fem osv.

Det hold, der ender som nummer et efter Playoff-gruppespillet har hjemmebanefordel hele vejen og møder nummer fire i semifinalen, mens to og tre mødes i semi’en, hvor to’eren har hjemmebanefordel. Med den tætte stilling i toppen, er de interne kampe ekstra betydningsfulde, og dem resterer der en del af.

I grundspillet har Randers to af de andre tophold tilbage; Bakken Bears og Horsens. To Randers-sejre vil give et kæmpe boost til Randers’ forhåbninger om at ende i ligaens top, mens to nederlag vil sætte kronjyderne tilbage i kampen.

Der er dog et helt Playoff-gruppespil, der kan vende op og ned på alt. Det starter i marts, og her er der i alt 12 indbyrdes kampe i top fire: Alle hold spiller mod de andre fire gange, så alt kan ske internt – og samtidig er der to andre hold, der også kan sætte en pind i hjulet, BMS Herlev og Svendborg Rabbits. Dem ser vi på i næste uge.

Billede: Per Bille
”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE