Klassisk pokalopgør på Sydfyn lørdag

Lørdag kl. 18 er der pokalbasket på menuen, når dommerne kaster bolden i Rise Sparekasse Arena i Svendborg. Her tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i kamp om en pokalfinaleplads i et klassisk dansk pokalopgør.

De to traditionsklubber mødtes i sidste års pokalfinale, hvor Svendborg Rabbits tog stikket med en sejr på 87-85 i en nervepirrende kamp. Udover sidste års finalemøde, har de to hold spillet mod hinanden i pokalfinalen fire gange før, med to sejre til hver. Bakken Bears vandt i 2010 og 2011, mens Svendborg Rabbits tog titlen i 2012 og 2014.

Det er ikke mere end to uger siden de to rivaler mødtes sidst. Der tog Bakken Bears en sikker sejr i et udsolgt Sparekassen Danmark Basketball Center i Aarhus. Darko Jukic tog topscorerværdigheden med 23 point, men syv bjørne scorede mere end 10 point, og Ryan Evans, Elijah Childs og Michel Diouf havde alle en såkaldt Double Double, med mere end 10 point og 10 rebounds.

Svendborg startede deres pokaltitelforsvaret ud med en sejr over Falcon Basketball fra 1. division, hvor Svendborg tog en sejr på 67-96. Derefter spillede Rabbits sig i semifinalen med kvartfinalesejr over Bears Academy, hvor kaninerne vandt med 94-71.

Bakkens første kamp i pokalturneringen var mod Værløse Blue Hawks. I Bjørnehullen tog Bears en sikker sejr på 101-45. I januar var det Horsens IC, som blev ekspederet ud af pokalkvartfinalen, 84-68.

Den anden pokalsemifinale spilles i Arena Næstved hal 1, samme tid som Svenborg-Bakken, mellem to af topholdene fra Basketligaen, nemlig ligaens nr. 2 Team FOG Næstved og nr. 3 Randers Cimbria.

Det er to hold, der begge er vant til succes i pokalen – og med en pokalfinale på spil, så må intensiteten være skruet helt op til lørdag.

Pokalfinalen spilles i Forum Horsens d. 25. marts.

Spotlight: Ryan Evans
28 mar 2023

Spotlight: Ryan Evans

Torsdag fejrer vi en stor profil i Bakkens historie. I den seneste hjemmekamp spillede...
Hyldest og drama venter
27 mar 2023

Hyldest og drama venter

Torsdag aften får Bakken Bears' hjemmepublikum muligheden for at hylde de nyslåede pokalvindere på...
Bakken Bears er pokalmestre 2023!
25 mar 2023

Bakken Bears er pokalmestre 2023!

Foran det største pokalpublikum i flere år sikrede Bakken Bears sig lørdag sin 14....
Uforudsigelig pokalfinale i vente
22 mar 2023

Uforudsigelig pokalfinale i vente

25. marts er Forum Horsens værtsarena for årets herrepokalfinale i basketball. Kampen kommer til...
NEWS ARCHIVE