Klassisk pokalopgør på Sydfyn lørdag

Lørdag kl. 18 er der pokalbasket på menuen, når dommerne kaster bolden i Rise Sparekasse Arena i Svendborg. Her tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i kamp om en pokalfinaleplads i et klassisk dansk pokalopgør.

De to traditionsklubber mødtes i sidste års pokalfinale, hvor Svendborg Rabbits tog stikket med en sejr på 87-85 i en nervepirrende kamp. Udover sidste års finalemøde, har de to hold spillet mod hinanden i pokalfinalen fire gange før, med to sejre til hver. Bakken Bears vandt i 2010 og 2011, mens Svendborg Rabbits tog titlen i 2012 og 2014.

Det er ikke mere end to uger siden de to rivaler mødtes sidst. Der tog Bakken Bears en sikker sejr i et udsolgt Sparekassen Danmark Basketball Center i Aarhus. Darko Jukic tog topscorerværdigheden med 23 point, men syv bjørne scorede mere end 10 point, og Ryan Evans, Elijah Childs og Michel Diouf havde alle en såkaldt Double Double, med mere end 10 point og 10 rebounds.

Svendborg startede deres pokaltitelforsvaret ud med en sejr over Falcon Basketball fra 1. division, hvor Svendborg tog en sejr på 67-96. Derefter spillede Rabbits sig i semifinalen med kvartfinalesejr over Bears Academy, hvor kaninerne vandt med 94-71.

Bakkens første kamp i pokalturneringen var mod Værløse Blue Hawks. I Bjørnehullen tog Bears en sikker sejr på 101-45. I januar var det Horsens IC, som blev ekspederet ud af pokalkvartfinalen, 84-68.

Den anden pokalsemifinale spilles i Arena Næstved hal 1, samme tid som Svenborg-Bakken, mellem to af topholdene fra Basketligaen, nemlig ligaens nr. 2 Team FOG Næstved og nr. 3 Randers Cimbria.

Det er to hold, der begge er vant til succes i pokalen – og med en pokalfinale på spil, så må intensiteten være skruet helt op til lørdag.

Pokalfinalen spilles i Forum Horsens d. 25. marts.

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE