Bakken Bears er i pokalfinalen!

Med en overbevisende tredje periode, som Bakken Bears vandt med 12-27, fik aarhusianerne hævn for sidste års pokalfinalenederlag til Svendborg Rabbits. Bjørnene slog kaninerne med 77-97 og skal i finalen 25. marts møde Randers Cimbria.

Svendborg havde initiativet meget af første halvleg, men efter pausen kom Bakken Bears ud med energi og aggressivt forsvar, der fik stoppet hjemmeholdets håb om at gentage pokalmesterskabet fra sidste sæson.

I angrebet havde Svendborg svært ved at stoppe Gustav Knudsen og Elijah Childs, der var kampens bedste angribere for Bakken. Isæt Knudsen imponerede med 27 point på bare 14 skud og tre straffekast på 24 minutter.

Med sejren har Bakken kvalificeret sig til sin 19. pokalfinale, hvor Randers Cimbria venter. Randers slog tidligere på lørdagen Team FOG Næstved på udebane.

Kampen startede i højt tempo, men med to hold, der ikke fik meget i kurven. Således gik kun fire af de første 16 skud i kurven, fordelt pænt med to træffere og seks misser til hvert hold.

Det var Bakken, der først fik strikket nogle scoringer i træk sammen, ved at hælde bolden ind i feltet til Elijah Childs, der scorede otte point i kampens første otte minutter, og førte gæsterne til en føring på 10-16.

I løbet af de første minutter af anden periode kom Rabbits dog tilbage i kampen og da Omar Shiddo reducerede til 22-25 tre minutter inde, valgte Bears coach Anders Sommer at tage timeout.

Ud af timeouten stjal Gustav Knudsen bolden og scorede et scorede et hurtigt layup, men bare to angreb senere havde Rabbits taget føringen efter to tre-points scoringer fra Shiddo – og Shiddo og Jermaine Marrow gjorde det endda til 32-29 til hjemmeholdet, først op et Shiddo layup og derefter stjal Marrow indspillet og scorede igen for Rabbits.

Et par minutter senere tog Anders Sommer endnu engang timeout, efter Svendborg havde scoret et par gange i træk, til 36-31, og havde vundet de sidste 10 minutter med 26-15. Det fik stabiliseret tingene for gæsterne, der på en sidste øjebliks scoring af Childs kunne gå til pause helt lige med hjemmeholdet, 40-40.

Fra starten af anden halvleg var det Svendborg-coach Mads Andersen, der hurtigt fik brug for sin første timeout. Darko Jukic, Skyler Bowlin, Gustav Knudsen og Jukic igen fik nemlig bolden gennem rusen for gæsterne, så halvandet minut inde, nede 40-47, tog Svendborg timeout.

Vi skulle dog et par minutter længere hen i kampen før Svendborg kom på tavlen igen og på det tidspunkt var hjemmeholdet bagud med 12 point, 40-52. Så gik det til gengæld også hurtigt, for med scoringer fra David Fisher, Whitfield, og Bynum, reducerede Rabbits til 49-54, til hjemmepublikummets store jubel.

Svendborgs opblomstring varede dog kort, for Bakken fik styr på forsvaret igen og scoringerne fortsatte med at falde ned i kurven. I første minut af fjerde periode kunne Skyler Bowlin således sende gæsterne i front med 54-70 på en tre-pointer.

Herfra havde Svendborg ikke mere at skyde med og Bakken endte med at tage sejren sikkert, 77-97.

Bakken har en travl uge fra næste lørdag, hvor BK Amager venter i Aarhus i årets fastelavnskamp. Mandag spilles der om førstepladsen i ligaen i Randers, hvorefter der torsdag i Aarhus er Students’ Basketball Party før og efter kampen mod BC Copenhagen.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE