Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev er seks point efter førerholdene, mens Svendborg Rabbits følger, endnu fire point bagud, som sidste hold i Playoff-gruppespillet.

BMS Herlev har nået Playoff-gruppespillet ved kun at tabe point til de fem nederste hold i Basketligaen én gang. Det var i fredagens kamp mod Værløse Blue Hawks, hvor de led et nederlag på 62-84.

I løbet af sæsonen er det blevet til sejre over Bakken Bears og Svendborg Rabbits, men vi skal tilbage til november for at finde deres sidste sejr over et hold i top seks. BMS Herlev kan med en stribe sejre stadig nå at blive relevant i kampen om semifinalepladserne, men det kræver, de kan begynde at få sejre mod topholdene i Basketligaen.

Svendborg, der var finalister sidste forår, har haft en utilfredsstillende sæson og har i forrige uge skiftet træner. Det er kun blevet til en enkelt sejr mod hold i top seks – i sæsonens anden kamp, mod Randers – men med Mads Andersen ved roret kan meget ændre sig.

Svendborg spillede pokalsemifinale mod Bears i lørdags, hvor det blev til et nederlag på 97-77. Der var dog positive tegn fra Rabbits i løbet af kampen, hvor kampen var helt lige, inden Bears gik på et godt ”run” i tredje periode.

BMS Herlev og Rabbits skal altså steppe op i Playoff-gruppespillet, hvis de skal have en chance for at blande sig i top fire og dermed være med i spillet om semifinalepladserne, som lige nu ligger til Randers, Næstved, Bakken og Horsens.

Billede: Per Bille

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE