Toppen endnu tættere efter Næstved slår Bakken

Basketligaens playoff-gruppespil har for andet år i træk vist sig helt uforudsigeligt og ekstremt spændende. De øverste pladser er helt åbne efter Team FOG Næstved på hjemmebane mandag aften slog Bakken Bears med 90-84.

I løbet af de første tre runder af playoff-gruppespillet har alle tre tophold mødt hinanden, med en sejr til hvert hold som resultat. Randers har slået Næstved, Bakken har slået Randers og Næstved nu Bakken.

Det kan ikke blive mere spændende, for med aftenens resultat overtager Næstved andenpladsen, á point med Bakken Bears. Begge hold er to point efter Randers i førertrøjen. Holdene har stadig syv playoffkampe – og en runde kampe mod hinanden – til gode, så alt kan ske.

Bakken vandt sidste torsdag over Randers uden de to point guards Skyler Bowlin og Noah Churchill, men begge var klar i Næstved, men det var ikke nok til at tage sejren over et velspillende hjemmehold i Næstved.

I løbet af de første to perioder væltede pointene nærmest i kurven fra begge hold. Næstved var i førersædet i 18 af de første 20 minutter, ikke mindst på grund af Rodney Chapman. Amerikaneren ramte otte af de første skud, inklusiv begge tre-points forsøg, som han sendte afsted. Han tilføjede fem straffekast, og havde 23 point ved pausen.

I alt ramte Team FOG Næstved syv af 11 tre-pointere og den træfsikkerhed kunne Bakken ikke matche, hvilket var en stor del af grunden til at hjemmeholdet kunne gå til pause foran 53-49. Gæsterne vandt ellers reboundkampen 20-17 og ramte 15 af 23 skud tæt på kurven, men kun seks af 17 skud fra langdistancen gik i kurven.

Samtidig fik Næstved trukket ni fejl og kom på straffelinjen ni gange, mod Bakkens fire trukne og tre straffekast. For Bakken var det et problem at tre af fejlene var på første halvlegs topscorer Gustav Knudsen, som derfor måtte tage plads på bænken en længere periode.

Spillet fra starten af anden halvleg var ikke helt hurtigt som i første halvleg. I stedet begyndte holdene at spille med musklerne og det hele blev mere fysisk. Gæsternes Skyler Bowlin blev skubbet en tur i gulvet og kort tid senere skete det samme for hjemmeholdets James Lull. Det fysiske spil så ud til at passe Bakken bedst, for det lykkedes gæsterne at stjæle nogle bolde, som blev løbet hurtigt i, blandt andet med trumf på for Elijah Childs, med et kæmpe dunk til 60-58.

Bakken kom på lige flere gange, men trods flere forsøg på at tage føringen skulle vi otte minutter ind i anden halvleg, inden Gustav Knudsen med et post move sendte Bakken i front med 66-67. Føringen holdt dog kun få sekunder, inden Mike McGuirl først tog føringen tilbage og derefter dunkede Næstved yderligere i front, 70-67.

Næstved havde nu momentum og det førte dem helt ind i fjerde periode, hvor McGuirl og Rollins sammen fik lagt bolden i nogle gange og tvang Bakken træner Anders Sommer til at tage timeout to minutter inde, bagud med ti, 77-67

Michel Diouf fik brudt scoringstørken for Bakken næsten tre minutter inde, minuttet efter dunkede Elijah Childs til 79-71 og da Darko Jukic fik scoret to gange med omkring fem minutter igen, var gæsterne kun nede med fire, 79-75, og det så ud til at Bakken momentum var vendt.

Næstved fik imidlertid lige vejret, da Skyler Bowlin blev dømt for en usportslig fejl for at stoppe et fast break med en fejl. Chapman satte to straffekast for hjemmeholdet, der nu var foran med seks, 81-75.

Nu fungerede Næstveds offensiv igen, mens det for Bakken kun var Noah Churchill, der med et par svære skud i feltet og en tre’er havde tur i den. Tre-pointeren gjorde det til 88-82 med halvandet minut igen, og ingen af holdene kunne få bolden i hen over det næste minut.

Med 38 sekunder igen tog Anders Sommer timeout for gæsterne, men det opstillede system på indspillet gav ikke noget – og i stedet fik Næstveds McGuirl staffekast i den anden ende med 18 sekunder igen og det afgjorde reelt kampen.

Næstved endte med at vinde 90-82 og overtager dermed andenpladsen i Basketligaen. Bakken møder næste gang BMS Herlev, mens Næstved har Svendborg.

Billede: Per Bille
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE