Hyldest og drama venter

Torsdag aften får Bakken Bears’ hjemmepublikum muligheden for at hylde de nyslåede pokalvindere på hjemmebane. Samtidig er kampen, der er mod Team FOG Næstved, helt afgørende for slutspilsplaceringerne i Basketligaen – ligesom udekampen mod Randers fem dage senere er det.

 Kampen torsdag kommer i kølvandet på Bakken Bears’ 14. pokaltitel, som blev vundet foran et stort, begejstret publikum i Horsens lørdag aften – og en sørgelig begivenhed i løbet af ugen. Hjemmepublikummet får muligheden for at hylde holdet for titlen, men det bliver også en aften, hvor man mindes tidligere cheftræner og kommissær for Basketligaen Geof Kotila med et minuts stilhed, efter han gik bort midt i sidste uge.

 Bakken Bears indtager en øjeblikkelig tredjepladsen i ligaen og er i intens kamp med Randers og Næstved om topplaceringerne. Basketligaens top tre har ikke været så tæt siden sæsonen 2008-09, hvor Bakken, Randers og Svendborg sluttede indenfor to point – og Amager og Næstved i øvrigt kun var yderligere to point efter. Slutstillingen er vigtig, fordi den afgør hjemmebanefordel i de kommende semifinaler og DM-finaler. I de direkte opgør starter holdet, der har klaret sig bedst i løbet af sæsonen, på hjemmebane i første og evt. sidste og afgørende kamp

 Bakken Bears har spillet en kamp mindre end de to øvrige tophold, men selv hvis den manglende kamp var faldet ud til Bakkens fordel, ville klubben være på tredjepladsen inden fem intense dage, hvor Næstved først gæster Aarhus torsdag, inden Bakken skal til Randers mandag. Randers er lige nu etter med 42 point, mens Næstved er to’er med 40 og Bakken tre’er med 38.

 Et nederlag til Næstved vil gøre, at Bakken ikke kan afgøre sin egen skæbne i top tre. Der vil være langt op til Randers, og Næstved vil have den såkaldte tirebreaker, fordi sydsjællænderne vil have vundet tre af de fire indbyrdes kampe. Bakken vil derfor skulle ende med to point mere end Næstved for at ende over dem i slutstillingen.

 En sejr over Næstved vil derimod sende Bakken op på 40 point, over Næstved på indbyrdes opgør og med kun to point op til Randers, inden pokalfinalisterne mødes i det sidste indbyrdes opgør 3. april på udebane.

Kampen afvikles torsdag 30. marts kl.19:15 i Sparekassen Danmark Basketball Center.

Køb Billetter her:

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3
18 maj 2023

Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3

Bakken Bears kan vinde endnu et Danmarksmesterskab på mandag i Næstved. Det står klart...
NEWS ARCHIVE