Sejr over Randers gør os til herre over egen skæbne

Mandagens topkamp i Basketligaen levede op til alle forventninger, masser af intensitet og skiftende føringer. Til sidst var det dog Bakken Bears’ veteran Ryan Evans der afgjorde tingene med to vigtige scoringer indenfor de sidste 71 sekunder og dermed har Bakken Bears matchbolden i forhold til semifinaleplaceringerne.

Slutresultatet blev 77-82 og med sejren har Bakken nu sin skæbne i egne hænder, selv om Randers er på Basketligaens førsteplads på papiret. Randers har 44 point for 27 kampe, mens Bakken er to point efter, men kun for 26 kampe. Går begge hold gennem resten af sæsonen uden nederlag, vil holdene ende á point, men her vil Bakken være bedst placeret, fordi holdet fra det nordlige Aarhus har vundet tre af fire indbyrdes opgør i sæsonen.

Mandagens kamp havde alle de aspekter, en topkamp skal have. Med fem minutter igen var Randers foran 71-64, men så satte Darko Jukic en tre’er for Bakken, hvorefter Jonathan Klussman blev blokeret to gange i samme angreb, først af Jukic og derefter Gustav Knudsen. Kort tid senere satte Ryan Evans to point til 71-96 og så var alt åbent igen med fire minutter på uret.

Bakken fik udlignet med 2:10 igen, efter en stjålen bold, som Skyler Flatten selv tordnede i med et kæmpe dunk, der fik Jimmi Moore til at tage timeout for hjemmeholdet. Der var imidlertid ikke umiddelbar gevinst, idet Randers’ to næste angreb endte med en mistet bold og et misset skud. Det udnyttede Ryan Evans til at tage føringen for Bakken på en tre’er med lige over et minut igen.

Bare sekunder senere havde Randers bolden på sidelinjen, med chancen for en udligning, men holdet formåede ikke at få bolden spillet på banen indenfor tidsgrænsen på fem sekunder. I stedet fik Bakken bolden og igen var Ryan Evans helten, da han satte et svært skud fra toppen, hen over Morten Büllow, til 71-76 med 43 sekunder igen.

Randers fik reduceret på en angrebsrebound ved Büllow med 31 sekunder på uret, og var ekstremt tætte på at forcere en turnover lige bagefter, men Bakken formåede med stort besvær at få bolden over midten, inden der blev begået fejl på Skyler Flatten.

Amerikaneren satte begge skud fra straffelinjen, til 73-78 og så havde hjemmeholdet lige omkring 20 sekunder til at hente fem point. Det lykkede ikke, for på et misset straffekast fra Brandon Norfleet fik Bakken rebounden og Skyler Flatten kunne løbe sejren i kurven med et layup for Bakken til 74-80. Med et par scoringer til allersidst blev slutresultatet 77-82.

Det lignede ellers en sejr til Randers langt hen i kampen. Der skulle kun gå fire minutter fra kampens start før Bears-coach Anders Sommer så sig nødsaget til at tage en timeout, bagud 11-5. Der havde Randers ramt fem af otte skud og ikke mindst havde Bakken allerede smidt tre bolde væk.

Der skulle dog gå endnu nogle minutter inden Bakken igen kom på tavlen. Tre’erne ramte ikke i og endnu en bold blev smidt væk, men heldigvis for gæsterne begyndte Randers nu også at sløse med bolden. Derfor kunne Michel Diouf også reducere til 12-7, da Bakken endelig fik en bold i kurven.

Randers holdt forspringet langt ind i anden periode, selv om Bakken begyndte at finde bunden af kurven. Både Skyler Flatten og Elijah Childs ramte tre’ere for Bakken, som kom på 20-17, men lynhurtigt fik både Byers, Scott og Norfleet sat bolde i for hjemmeholdet, som kom på 27-17.

Igen trak Bakken imidlertid tættere på, med tre scoringer i træk fra to gange Diouf og en gange Sahlerts, men vi skulle helt hen til to minutter før pausen, før gæsterne endelig tog føringen. Det skete på en tre’er fra Skyler Bowlin og gæsterne kunne også gå til pause foran 37-38.

Gennem tredje periode fulgtes holdene pænt ad. Ingen af holdene kom foran med mere end fire point, selv om pointene især i de første minutter væltede ned i kurven. Føringen skiftede konstant, til skiftende jubel for de store hjemmepublikum og de medrejsende fans fra Bakken.

Højdepunktet i tredje periode var et flyvende dunk fra Bakkens Gustav Knudsen til 53-54, der kom efter han selv stjal en bold fra Randers’ Byers.

Med første skud i fjerde periode kom Randers foran med fem, 62-57, ved Victor Lorenzen, mens Bakken skulle bruge seks skud på at finde den første scoring – et dunk ved Gustav Knudsen. Det hjalp dog ikke meget, for minuttet senere satte Brandon Norfleet sit 26. point for Randers, og Bakken tog timeout, bagud med syv point, 66-59, som satte den spændende afslutning op.

Med sejren afgør Bakken altså nu egen skæbne. Med lutter sejre tager de forsvarende mestre førstepladsen og hjemmebane i semifinaler og finaler, men inden da venter masser af svære kampe. Det gælder ikke mindst hjemmekampen mod Horsens mandag 10. april, hvor der allerede en uge før kampen er udsolgt på de fleste tribuner.

Billede: Per Bille
Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE