Rundt om Ligaen: Finale og semifinaler i samme uge?

Det var de to hjemmehold, som trak det længste strå i de to første semifinaler i Basketligaen. Nu venter to nye semifinaler torsdag 27. april, hvor hjemmebanerne bliver udskiftet. Udover to nye semifinaler venter Playoff-B finalen fredag 28. april.

Playoff-B finalen er kampen om at blive det bedste hold i Playoff-B. Finalen spilles mellem nummer et, BC Copenhagen, og nummer to, Værløse Blue Hawks. De to hold har vist sig som de to bedste hold i Playoffs. BC Copenhagen tabte kun en kamp i puljespillet, mens Blue Hawks tabte tre kampe. BC Copenhagens ene nederlag var til gengæld i det ene indbyrdes opgør mellem de to hold. Her vandt Blue Hawks kampen 79 – 75. Der er dermed lagt op til en tæt duel om Playoff-B titlen. Kampen spilles i Nørrebrohallen kl. 18.00.

Nu til de to semifinaler. Bears havde besøg af Horsens IC, som endte med en storsejr til bjørnene på 90 – 61, der blev grundlagt på en dominerende tredje periode. I starten bølgede kampen ellers frem og tilbage foran to veloplagte fangrupper, der piskede holdene frem. Gustav Knudsen og Elijah Childs blev de to mest scorende spillere i kampen med 19 point til Knudsen og 16 point til Childs.

Kampen i Næstved mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria var anderledes tæt indtil det sidste. Næstved var foran det meste af første halvleg, hvilket dog ændrede sig i tredje periode, hvor Randers begyndte at stikke af mod slutningen af perioden. Randers var foran med hele 12 point med få minutter tilbage, men så begyndte Næstved at steppe op. Næstved hentede lynhurtigt føringen og efterfølgende forsatte holdet fra Næstved med at score og lukkede kampen med en 89 – 81 sejr. Mike McGuirl sluttede kampen med hele 31 point og 7 assists.

Semifinalerne spilles bedst ud af fem kampe, og kamp to kan vise sig at være yderst afgørende i begge serier. Bakken og Næstved vil med sejre sikre sig en 2-0 føring, som vil betyde, at de to hold vil være en kamp fra finalerne, men det bliver ikke nemt! Horsens og Randers har hjemmebanen, som ofte viser at være en stor fordel. Fansene vil i hvert fald gøre deres for at støtte hjemmebanefavoritterne.

Hvordan fungerer Basketball Champions League?
23 sep 2023

Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund...
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
NEWS ARCHIVE