Fansene bar Bakken til finalen i gigantisk comeback

Bears har kvalificeret sig til finalerne efter et stort comeback i tredje semifinale mod Horsens IC. Bears var nede med hele 19 point i kampen, men et stort comeback i anden halvleg betød, at Bears vandt kampen med 100–94.

Første finale afvikles i Aarhus 11. maj, hvor billetterne inkluderer en street festival udenfor hallen, hvor blandt andet Shaka Loveless spiller. Køb billetter her.

Det er endnu uvist hvem bjørnene skal møde i finalerne, efter Randers Cimbria, i overbevisende stil, vandt tredje semifinale i serien mod Team FOG Næstved 63-97. Dermed fører Næstved serien 2-1, og de mødes på torsdag til kamp fire i Randers.

Kampens store oplevelse var Skyler Flatten, som blev kampens topscorer med 27 point, hvor han ramte hele 7 treere på 9 forsøg. Trepoint skuddet var en stor del af spillet i hele kampen for begge hold – Bears ramte 14 tre’ere mens Horsens ramte 13.

Horsens lignede meget længe vinderne i Aarhus. Efter en god første halvleg, som Horsens vandt 40-51 kom Horsens ud fra pausen som et hold, der ikke kunne gøre noget galt. Bakken fik skåret forspringet ned til 46-55 på en tre’er fra Darko Jukic, men så satte Bar, Keeling og Carlino bare scoringer for Horsens og forspringet voksede til 19 point, 49-68.

Så havde de forsvarende mestre imidlertid set nok. Med et dunk fra Skyler Flatten samt to tre-point scoringer fra Darko Jukic, gik bjørnene på en scoringstime med 12 ubesvarede point og så bar Sparekassen Danmark Basketball Center og alle de sortklædte fans til dagens blackout, bar bjørnene frem.

Bare seks minutter efter at have været bagud med 19 satte Skyler Flatten sin fjerde tre’er, bare i fjerde periode og så var Bakken i front med 76-74 – og hallen eksploderede i støj.

Flatten var ikke færdig. Ved stillingen 80-79 ramte Flatten sin syvende tre’er i kampen og Bears forsatte med at score. Hjemmeholdet var foran 89-80, inden Horsens kom tilbage på 89–88, på blandt andet et vildt dunk fra Liam Churchill.

Med et minut tilbage var stillingen 94–91 til Bears via et ramt straffekast fra Evans. Bears sluttede kampen af med at ramme deres straffekast, hvilket betød en slutstilling på 100–94 til bjørnene og en finaleplads var booket.

Holdene havde ellers fulgtes pænt af fra kampens start, med scoringer fra næsten alle spillere fra begge hold. For Bakken var det bekymrende, at Gustav Knudsen efter blot nogle minutter måtte forlade banen med et vrid i anklen, med Bakken i front 5-10.

Gustav Suhr Jessen sendte nogle minutter senere Horsens i front med 12-13, på en tre-pointer halvanden meter bag linjen. Det gav masser af energi til den lille gruppe gule fans i en hal, der ellers i anledning af Bakkens Blackoutaften var klædt næsten helt i sort.

Det var endnu en tre’er fra Suhr Jessen, der fik Bakken-træner Anders Sommer til at tage timeout med halvandet minut igen inden første periodepause. Det hjalp dog ikke meget for hjemmeholdet, for ud af timeouten satte Koch Bar endnu en tre’er og bragte Horsens i front med 15-22 – og Leonardo Carlino gjorde det til 17-25 med Horsens’ femte tre’er i sekundet inden pausen.

De to minutters pause gav ikke ny vind til Bakken, for Horsens’ trio af danskere, Liam Churchill, Leonardo Carlino og Gustav Suhr Jessen fortsatte med at imponere. Jessen satte et layup, inden Carlino først dunkede og så satte endnu et par tre’ere. Da Churchill så tilføjede et layup, var Horsens i front med 29-41.

Op mod pausen fortsatte Horsens med at imponere, med endnu flere tre’ere fra Vedran Brovcanin og Frederik Rungby, så gæsterne kunne gå til pause foran 40-51.

Der skulle et drama til i anden halvleg, men bjørnene har altså booket deres billet til finalen.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE