Læs alt om finale 1 og Street Festival her

Der skal spilles mellem fire og syv finaler i Basketligaen over de næste uger og det er allerede svært at finde billetter. Finaleklubberne er Bakken Bears, som er med for 21. gang i træk, og Team FOG Næstved, som har kvalificeret sig for første gang. Til første finale arrangerer Bakken Bears festival med i billetten, hvor blandt andet Shaka Loveless kan opleves på scenen udenfor hallen.  

I Næstved er finaleeuforien så stor, at klubben til både anden og fjerde finalekamp har meldt alt udsolgt på siddepladser og klubben ekstraordinært har oprettet ståpladser, som også forsvinder hastigt. Det mere finalevante publikum i Aarhus i skrivende stund kan finde 36 siddepladser til salg til første finalekamp på torsdag 11. maj, men det forventes at der kan sættes en gruppe ekstra billetter til salg tirsdag, når alle bestillinger fra sponsorer og udehold er inde. 

I Aarhus har Bears Street Festival uden tvivl tiltrukket en del til første finale. Her er der mulighed for at møde spillerne inden finalen, opleve træner Anders Sommer med et par spillere på scenen, høre interview med sportschef Michael Piloz, spise og drikke på pladsen, samt ikke mindst opleve Shaka Loveless give koncert.  

Programmet for festivalen er:

16.30 Dørene åbner og festival DJ går på.
17.15 Meet and greet med spillere og trænere & spillerinterviews fra scenen.
17.30 Dagens kamp præsenteres
17.45 Meet and greet slutter.
18.00 Shaka Loveless går på.
18.30 Festival DJ går på.
18.45 Festivalpladsen lukker og der inviteres indenfor til kamp.

Efter festivalen kommer der gang i Sparekassen Danmark Arena når kampen starter kl. 19:15. Det bliver en brag af en finaleserie mellem to hold, der på hver sin måde har imponeret gennem sæsonen.  

Team Fog, som holdet bare kaldes på Sydsjælland, har tilbragt det meste af sæsonen på Basketligaens topplads. Først sidst på vinteren måtte de overlade pladsen til Randers, for så i de allersidste spillerunder at se Bakken Bears løbe med førstepladsen, mens Næstved alligevel formåede at spille sig på andenpladsen, med en sejr over Randers, også i de sidste runder.  

I semifinalerne tog Næstved en dramatisk sejr over i Randers i fire kampe. Første kamp i Næstved var rent drama, med hjemmeholdet bagud med 11 point bare fem minutter før tid. Det blev dog til et stort comeback og en hjemmesejr, der satte tonen for serien af kampe. Randers formåede kun at tage tredje kamp og euforien kunne tage sin begyndelse i Næstved.  

Bakken Bears kom fra baghjul i grundspillet. Tidlige nederlag til hold fra bunden af ligaen betød at de tyvedobbelte mestre var at finde et stykke fra toppen gennem det meste af sæsonen. Det var først i den næstsidste kamp aarhusianerne overtog førstepladsen og den blev først sikret i sidste runde, idet alle tre tophold endte på 48 point. Det var derfor de indbyrdes resultater, der af gjorde slutstillingen og her havde Bakken klaret sig bedst, men kun lige.  

Bakken Bears og Næstved delte de indbyrdes kampe med to til hver, mens Næstved også delte 2-2 med Randers, men med en indbyrdes pointscore, der betød, at sydsjællænderne endte som to’er. Det afgørende i stillingen blev, at Bakken slog Randers tre af fire gange.  

Basketligaen har aldrig været mere lige end tre hold á point inden semifinalerne og derfor må man også forvente, at finalerne kan blive overordentligt lige. Det er to hold, som hele sæsonen har matchet godt op og finalerne kan blive afgjort af spillestil og ikke mindst individuelle matchups. 

Næstved har gennem sæsonen haft det mest scorende offensiv i hele ligaen, med 95,6 point per kamp i gennemsnit. Holdet er bygget op omkring tre amerikanske profiler. Ligatopscoren Mike McGuirl, der scorer 22 point i snit, Rodney Chatman som snittede 19,9 point per kamp, og Ian Dubose som snittede 16.4 point per kamp. De tre profiler er alle guards, og er alle gode til skabe sit eget skud.  

Bakken har gennem sæsonen haft en mere kollektiv måde at tilgå kampene på, hvilket også kan ses på at der er ikke mindre end syv spillere, der scorer over ti point i gennemsnit – mens ingen scorer over 15.  

Topscorerne for Bakken Bears er indsidespillerne Ryan Evans og Elijah Childs med 14,2 point i gennemsnit, så finalekampene kan blive et taktisk spil, hvor Næstved vil have gang i deres små spillere udefra, mens Bakken gerne vil have bolden tæt på kurven.  

Finalereprogrammet er:  

Finale 1: Torsdag d. 11. maj kl. 19.15: Bakken Bears – Næstved 

Finale 2: Mandag d. 15. maj kl. 19.15: Næstved –  Bakken Bears 

Finale 3: Torsdag d. 18. maj kl. 19.15: Bakken Bears – Næstved 

Finale 4: Mandag d. 22. maj kl. 19.15: Næstved  – Bakken Bears 

Evt. finale 5: Torsdag d. 25. maj kl. 19.15: Bakken Bears – Næstved 

Evt. finale 6: Søndag d. 28. maj kl. 16.00: Næstved  – Bakken Bears 

Evt. finale 7: Tirsdag d. 30. maj kl. 19.15: Bakken Bears – Næstved  

Billetter

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE