Sikker sejr i finale 2 – MVP’en skadet

En dårlig start og fire katastrofale minutter omkring halvlegspausen for hjemmeholdet Team FOG Næstved afgjorde den anden finalekamp i Basketligaen til Bakken Bears’ fordel. De forsvarende mestre tog sejren med cifrene 69-83 på en aften, hvor Næstveds Mike McGuirl både modtog prisen som ligaens bedste spiller og måtte udgå tidligt med en skade.

Bakken kan nu tage en 2-0 føring i kampe tilbage til Aarhus, hvor kamp tre afvikles torsdag, men meget kunne have været anderledes.

Næstved havde nemlig lige taget føringen, efter at have været bagud med 10 point i første periode, da Mike McGuirl tog sig til knæet. Han kæmpede sig gennem de sidste 3-4 minutter af første halvleg, men så ikke banen i anden halvleg. Det kostede uden tvivl for hjemmeholdet, der i netop tabte de sidste minutter af første halvleg og første af anden med 22 point.

Hjemmeholdet startede kampen med at ramme et layup og derefter sjyde fire nærmest helt frie trepointsskud, som alle gik ved siden af. Samtidig gik Bakkens spil gennem Ryan Evans, som både selv ramte og satte holdkammmeraterne op. Det gjorde han fremragende, for alle fire tidlige skud gik i kurven og så led stemningen lidt et knæk i Næstved, med Bakken foran 2-9.

Vi skulle hen til det femte minut før Bakken ramte ved siden af for første gang, med en føring på 6-14. Næstved fik gradvist mere gang i spillet – og ikke mindst fik Dubose og Rollins sat et par tre’ere, som fik publikum ind i kampen igen.

I de midterste minutter af første halvleg gav det forbedrede spil fra hjemmeholdet også bonus på scoretavlen og det var den nykårede bedste spiller i ligaen, Mike McGuirl, der viste sit værd. Først ramte han en tre’er i slutningen af første periode, så et layup i starten af anden, så blev han fejlet på en tre’er og ramte alle tre straffekast og så var Næstved kun bagud med et enkelt point, 23-24.

Hallen kogte nu og stemningen blev ikke mindre, da Dubose også sendte hjemmeholdtet i front 29-28 et par minutter senere.

Kampen vippede nu frem og tilbage og der var nogle flotte detaljer. Da Ryan Evans fandt Darko Jukic til et let layup med en aflevering bag om ryggen i feltet, blev der, om end ikke klappet, så dog nikket anerkendende rundt omkring i hallen.

Lidt senere ramte Zach Rollins en vild tre’er for hjemmeholdet, to meter bag linjen, for lige bagefter at måtte se en flyvende Elijah Childs gribe Darko Jukics aflevering i luften og dunke den i kurven til 34-38.

En af de seneste kampes store oplevelser, Skyler Flatten, fandt også trepointere frem. Han ramte fire af otte i første halvleg, som endte med en Bakkenføring på 36-45 efter en lille scoringspause fra Næstved i de sidste to minutter.

Den lille scoringpause voksede sig længere – og problematisk – for hjemmeholdet i starten af anden halvleg. Darko Jukic startede de sidste tyve minutter med et layup og et dunk, han også ville have været stolt af som helt ung spiller. Da Michel Diouf så dunkede bolden i til 36-51, så det svært ud for hjemmeholdet.

Bakkens føring stabiliserede sig på mellem 13 og 20 over hele anden halvleg og der var ikke et comeback at se, så gæsterne tog sejren med cifrene 69-83.

Næste kamp afvikles i Sparekassen Danmark Basketball Center i Aarhus Nord torsdag kl. 19:15.

Køb billetter her:

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3
18 maj 2023

Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3

Bakken Bears kan vinde endnu et Danmarksmesterskab på mandag i Næstved. Det står klart...
NEWS ARCHIVE