Sikker sejr i finale 2 – MVP’en skadet

En dårlig start og fire katastrofale minutter omkring halvlegspausen for hjemmeholdet Team FOG Næstved afgjorde den anden finalekamp i Basketligaen til Bakken Bears’ fordel. De forsvarende mestre tog sejren med cifrene 69-83 på en aften, hvor Næstveds Mike McGuirl både modtog prisen som ligaens bedste spiller og måtte udgå tidligt med en skade.

Bakken kan nu tage en 2-0 føring i kampe tilbage til Aarhus, hvor kamp tre afvikles torsdag, men meget kunne have været anderledes.

Næstved havde nemlig lige taget føringen, efter at have været bagud med 10 point i første periode, da Mike McGuirl tog sig til knæet. Han kæmpede sig gennem de sidste 3-4 minutter af første halvleg, men så ikke banen i anden halvleg. Det kostede uden tvivl for hjemmeholdet, der i netop tabte de sidste minutter af første halvleg og første af anden med 22 point.

Hjemmeholdet startede kampen med at ramme et layup og derefter sjyde fire nærmest helt frie trepointsskud, som alle gik ved siden af. Samtidig gik Bakkens spil gennem Ryan Evans, som både selv ramte og satte holdkammmeraterne op. Det gjorde han fremragende, for alle fire tidlige skud gik i kurven og så led stemningen lidt et knæk i Næstved, med Bakken foran 2-9.

Vi skulle hen til det femte minut før Bakken ramte ved siden af for første gang, med en føring på 6-14. Næstved fik gradvist mere gang i spillet – og ikke mindst fik Dubose og Rollins sat et par tre’ere, som fik publikum ind i kampen igen.

I de midterste minutter af første halvleg gav det forbedrede spil fra hjemmeholdet også bonus på scoretavlen og det var den nykårede bedste spiller i ligaen, Mike McGuirl, der viste sit værd. Først ramte han en tre’er i slutningen af første periode, så et layup i starten af anden, så blev han fejlet på en tre’er og ramte alle tre straffekast og så var Næstved kun bagud med et enkelt point, 23-24.

Hallen kogte nu og stemningen blev ikke mindre, da Dubose også sendte hjemmeholdtet i front 29-28 et par minutter senere.

Kampen vippede nu frem og tilbage og der var nogle flotte detaljer. Da Ryan Evans fandt Darko Jukic til et let layup med en aflevering bag om ryggen i feltet, blev der, om end ikke klappet, så dog nikket anerkendende rundt omkring i hallen.

Lidt senere ramte Zach Rollins en vild tre’er for hjemmeholdet, to meter bag linjen, for lige bagefter at måtte se en flyvende Elijah Childs gribe Darko Jukics aflevering i luften og dunke den i kurven til 34-38.

En af de seneste kampes store oplevelser, Skyler Flatten, fandt også trepointere frem. Han ramte fire af otte i første halvleg, som endte med en Bakkenføring på 36-45 efter en lille scoringspause fra Næstved i de sidste to minutter.

Den lille scoringpause voksede sig længere – og problematisk – for hjemmeholdet i starten af anden halvleg. Darko Jukic startede de sidste tyve minutter med et layup og et dunk, han også ville have været stolt af som helt ung spiller. Da Michel Diouf så dunkede bolden i til 36-51, så det svært ud for hjemmeholdet.

Bakkens føring stabiliserede sig på mellem 13 og 20 over hele anden halvleg og der var ikke et comeback at se, så gæsterne tog sejren med cifrene 69-83.

Næste kamp afvikles i Sparekassen Danmark Basketball Center i Aarhus Nord torsdag kl. 19:15.

Køb billetter her:

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE