Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3

Bakken Bears kan vinde endnu et Danmarksmesterskab på mandag i Næstved. Det står klart efter aarhusianerne på et fremragende sidste kvarter vendte 14 point bagud til en sejr på 86-74 i den tredje DM-finale.

Bakkens forsvar har lukket ned for ligaens bedste angreb gennem det meste af finaleserien, med de måske bedste 15 minutter kom i torsdagens sidste halvanden periode. Bagud med 14, 33-47, strammede hjemmeholdet skruen og til vild jubel fra 1.500 ellevilde tilskuere lukkede bjørnene ned for Team FOG Næstved.

Fra starten af anden halvleg gik det ellers fra slemt til værre for hjemmeholdet. Intet ville gå i kurven, hverken helt tæt på kurven eller udefra, mens Dubose og Chatman hver scorede flere gange for Næstved. Inden Darko Jukic fik stoppet blødningen med et straffekast, var Bakken bagud med 14.

Derefter virkede det imidlertid til at Bakken havde set nok. Forsvaret fik et nyk op, antændt af blandt andet Gustav Knudsen, mens Ryan Evans og Skyler Flatten ramte tre’ere, inden Darko Jukic først scorede et layup og så hamrede et dunk i til 44-52. Da Ryan Evans lige efter sendte et layup i kurven og reducerede Næstveds føring til seks point løftede taget i Sparekassen Danmark Basketball Center sig nærmest.

Herfra formede de næste minutter sig som Bakken-jagt på Næstveds føring. Gæsterne trak lidt fra med scoringer fra Chatman og Rollins, hvorefter Diouf, Childs og Gustav Knudsen med en tre’er gjorde det til 52-58. Næstved fik point i kurven, inden Skyler Bowlin ramte en tre’er og Darko Jukic satte to straffekast til 57-60.

Det var også Jukic, der sendte Bakken i front 64-63 på et layup først i fjerde periode og herfra var hjemmeholdet umulige at stoppe. Gustav Knudsen greb en bold i luften og sendte den direke i. Darko Jukic scorede et par layups. Ryan Evans et layup og en tre’er. Da Darko Jukic scorede til 80-70 med et minut igen, havde hjemmeholdet vundet de sidste 14 minutter med 47-23.

Sejren endte med at lyde på 86-72 i en kamp, hvor gæsterne ellers længe så ud til at have muligheden for at stjæle sejren. Næstved startede kampen med mere fart i spillet end de to første kampe i finaleserien og det gav bonus. Bolden blev skubbet hurtigt op af banen og det skabte plads til de frie skud, drives til kurven og ikke mindre end tre dunks i første periode. Især James Lull var på spil for gæsterne, med et stort dunk og otte point.

Bakken var dog også kommet for at spille og selv om gæsterne kom foran både 0-6 og 6-12 var der ikke spor af panik hos bjørnene. Bolden blev afleveret rundt, de frie skud blev taget og især tæt på kurven havde Bakken succes med at score, så med et par straffekast fra Skyler Flatten og en to’er fra Ryan Evans tog hjemmeholdet føringen 13-12 midt i første periode.

Herfra forblev kampen tæt de næste ti minutter. Nogle af publikums største bifald kom da Marius Sørensen ramte to tre-pointere i anden periode. Sørensen skiftede fra Bears Academy til Bakken Bears lige inden playoffgruppespillet og har i finalerne bevist sit værd – til tilskuernes store jubel.

Sidst i første halvleg gav Næstveds hurtige spil igen pote og scoringer fra Martin Poulsen, James Lull og Ian Dubose sendte gæsterne i front med 27-35 og ved halvleg var de foran 33-39.

Næste kamp spilles mandag i Næstved. Vinder Bakken Bears her, kan klubben fejre det syvende mesterskab i træk, mens et nederlag vil give muligheden for at vinde på hjemmebane torsdag. Køb udebanebilletter her.

Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE