Bakken Bears får længere – men måske lettere – vej til Basketball Champions League

Når der onsdag formiddag trækkes lod til kvalifikationen i Basketball Champions League, er Bakken Bears’ vej til gruppespillet blevet en kamp længere end de seneste sæsoner. Til gengæld undgår klubben hold fra de helt store basketballnationer, på grund af det nye tiltag, Mesterholdenes Spor.

De seneste sæsoner har Bakken Bears været seedet så højt i kvalifikationsspillet, at klubben er trådt ind i kvalifikationsturneringens semifinaler, og således kun har skullet vinde to kampe for at nå gruppespillet. Det skete sidste sæson, hvor det blev til sejre over østrigske Swans Gmunden og det ekstremt stærke serbiske hold FMP Beograd.

Det er netop hold som Beograd, Bakken undgår med det nye format, med et kvalifikationsspor kun for mesterhold fra lande, der ikke har et hold med i gruppespillet allerede.

Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund af hold- og nationsseedning. I kvalifikationsturneringen skal Bakken Bears og 23 andre hold spille om de sidste tre pladser. Kvalifikationsturneringen består at tre grupper med hver otte hold og her er Bakken indplaceret i Gruppe A, Champions Path. I hver gruppe spilles der kvartfinaler, semifinaler og finale om gruppespilspladsen.

Da alle de største basketnationer allerede har plads i gruppespillet, og dermed ikke kan få hold med i Champions Path, ser rejsen til Gruppespillet lidt anderledes ud, end den har gjort tidligere. Traditionelt har Bakken skullet slå mindst et hold fra en af Europas helt store nationer ud i kvalifikationsturneringen. Det lykkedes med FMP Beograd, men sæsonen inden løb man eksempelvis ind i italienske Treviso, som var for stor en mundfuld.

Holdene i Champions Path er inddelt i seedede og useedede hold og her er Bakken seedet sammen med Benfica (Portugal), Kalev/Cramo (Estland), Levice (Slovakiet). I den useedede pulje er Norrkoping (Sverige), Petrolina (Cypern), Peja (Kosovo) og Dinamo Tbilisi (Georgien). De seedede hold møder hvert et useedet hold i kvalifikationsturneringens kvartfinaler.

Lodtrækningen foretages onsdag 5. juli kl. 11:30 og kan følge live på Basketball Champions Leagues hjemmeside. Kvalifikationskampene starter 25. september.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League får klubben plads i FIBA Europe Cup, hvor aarhusianerne sidst nåede semifinalen i 2022.

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, ser frem til lodtrækningen, men ikke uden uro i benene:

– Jeg kommer til at sidde i lokalet i Geneve med sommerfugle i maven, for lodtrækningen bliver enormt spændende. På det her niveau er alle holdene gode, men der er selvfølgelig hold og nationer, vi matcher bedre op mod end andre. Jeg tror ikke at en Champions Path, med hold udenfor de store nationer, bliver lettere end det har været de seneste år, det bliver bare anderledes. Nu skal vi vinde tre kampe i stedet for to, og det bliver virkelig svært. Med en kamp mere, skal der bare én dårlig dag til, for at vi er slået ud.

Følg lodtrækningen på vores Facebook, hvor Michael Piloz livekommenterer, eller direkte hos Basketball Champions League

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE