Bakken Bears får længere – men måske lettere – vej til Basketball Champions League

Når der onsdag formiddag trækkes lod til kvalifikationen i Basketball Champions League, er Bakken Bears’ vej til gruppespillet blevet en kamp længere end de seneste sæsoner. Til gengæld undgår klubben hold fra de helt store basketballnationer, på grund af det nye tiltag, Mesterholdenes Spor.

De seneste sæsoner har Bakken Bears været seedet så højt i kvalifikationsspillet, at klubben er trådt ind i kvalifikationsturneringens semifinaler, og således kun har skullet vinde to kampe for at nå gruppespillet. Det skete sidste sæson, hvor det blev til sejre over østrigske Swans Gmunden og det ekstremt stærke serbiske hold FMP Beograd.

Det er netop hold som Beograd, Bakken undgår med det nye format, med et kvalifikationsspor kun for mesterhold fra lande, der ikke har et hold med i gruppespillet allerede.

Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund af hold- og nationsseedning. I kvalifikationsturneringen skal Bakken Bears og 23 andre hold spille om de sidste tre pladser. Kvalifikationsturneringen består at tre grupper med hver otte hold og her er Bakken indplaceret i Gruppe A, Champions Path. I hver gruppe spilles der kvartfinaler, semifinaler og finale om gruppespilspladsen.

Da alle de største basketnationer allerede har plads i gruppespillet, og dermed ikke kan få hold med i Champions Path, ser rejsen til Gruppespillet lidt anderledes ud, end den har gjort tidligere. Traditionelt har Bakken skullet slå mindst et hold fra en af Europas helt store nationer ud i kvalifikationsturneringen. Det lykkedes med FMP Beograd, men sæsonen inden løb man eksempelvis ind i italienske Treviso, som var for stor en mundfuld.

Holdene i Champions Path er inddelt i seedede og useedede hold og her er Bakken seedet sammen med Benfica (Portugal), Kalev/Cramo (Estland), Levice (Slovakiet). I den useedede pulje er Norrkoping (Sverige), Petrolina (Cypern), Peja (Kosovo) og Dinamo Tbilisi (Georgien). De seedede hold møder hvert et useedet hold i kvalifikationsturneringens kvartfinaler.

Lodtrækningen foretages onsdag 5. juli kl. 11:30 og kan følge live på Basketball Champions Leagues hjemmeside. Kvalifikationskampene starter 25. september.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League får klubben plads i FIBA Europe Cup, hvor aarhusianerne sidst nåede semifinalen i 2022.

Michael Piloz, sportsdirektør i Bakken Bears, ser frem til lodtrækningen, men ikke uden uro i benene:

– Jeg kommer til at sidde i lokalet i Geneve med sommerfugle i maven, for lodtrækningen bliver enormt spændende. På det her niveau er alle holdene gode, men der er selvfølgelig hold og nationer, vi matcher bedre op mod end andre. Jeg tror ikke at en Champions Path, med hold udenfor de store nationer, bliver lettere end det har været de seneste år, det bliver bare anderledes. Nu skal vi vinde tre kampe i stedet for to, og det bliver virkelig svært. Med en kamp mere, skal der bare én dårlig dag til, for at vi er slået ud.

Følg lodtrækningen på vores Facebook, hvor Michael Piloz livekommenterer, eller direkte hos Basketball Champions League

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE