Bakken Bears åbner sæsonen mod forbedrede BC Copenhagen

Bakken Bears må vente med at spille første kamp til fredag aften 15. september, selvom Basketligaen bliver skudt i gang torsdag aften med et brag mellem Svendborg Rabbits og Horsens og et sjællandsk foretagende mellem Team FOG Næstved og Værløse Blue Hawks.  

Fredag tager Bakken Bears mod BC Copenhagen, der har lavet mange ændringer i løbet af sæsonen – og ikke mindst har fået en ny, spændende træner i Jesper Krone. Krone har et CV, hvor han både kan skrive mange gange dansk mester og pokalvinder, som træner og spiller, årets træner i Basketligaen og Kvindebasketligaen, samt landstræner for kvindelandsholdet.  

I hallen er der dømt Blackout, hvor klubben fejrer at sæsonens hjemmebanefarve er sort, og publikum opfordres derfor til at møde op i sort tøj.  

 Bakken Bears 2023-24 

Mandag 7. august var datoen for første træning for Bears-spillerne, og hermed startede forberedelserne til den nye sæson. Pre-season er altid hård for spillerne. De skal i form, testes og spilles sammen – og i år var ingen undtagelse. Første uge stod nemlig på fysiske tests og to daglige træninger.  

Dette års trup er meget ung – og det bliver understøttet af tilgangen af de fire nye, unge spillere; Sylvester Berg, Malik Parsons, DeAndre Pinckney og yngste mand i truppen, Frederik Drejer.  

Stadig findes der dog en fast kerne med ældre, erfarne spillere i Darko Jukic, Skyler Bowlin, Ryan Evans og Michel Diouf.  

Tilbage er også en gruppe unge profiler, der dog alle har erfaring fra både Basketligaen og Basketball Champions League. Mest fremtrædende er point guard Noah Churchill og forward Gustav Knudsen. De to er kendt for deres samarbejde, der ofte fører til vilde dunks fra Knudsen på assist af Churchill. Også Magnus Høj og Marcus Vinther har spillet store roller i kampe i sidste sæson. 

Bakken Bears har spillet en række træningskampe. I slutningen af august stod den på første testkamp i Sverige i et opgør mod svenske Borås. En kamp, der blev vundet med 72-76.  

Herefter drog holdet til Vechta i Tyskland, hvor flere internationale hold var med. I turneringen var der prominent udfordring i form af hollandske Heroes den Bosch og belgiske Kangoeroes Mechelen. Det endte med henholdsvis et nederlag og en sejr til Bears-holdet.  

Sidste test var i MHP Arena i Ludwigsburg, hvor Bears blev testet mod sidste års modstander i Champions League, MHP RIESEN Ludwigsburg. Denne gang blev det blot til et sidste sekunds nederlag på 86-85, og der var der mange gode takter at spore og gode præstationer over hele linjen. 

Efter en række gode testkampe mod stærke udenlandske modstandere, er vi nu klar til at rette blikket mod Danmark og første kamp i Basketligaen. Første kamp er nu på fredag mod BC Copenhagen. Her afholder vi blackout, hvor spillerne er iført de nye spilletrøjer og alle tilskuere kommer i sort.  

Modstanderen: BC Copenhagen 

BC Copenhagen sluttede sidste sæson af med at vinde Play-off B finalen efter en sejr på 87-69 over Værløse Blue Hawks. En flot bedrift af københavnerklubben, der i år helt sikkert håber på at kunne sikre sig en plads i Play-off A.  

Op til den nye sæson har BC Copenhagen hentet ny cheftræner i form af Jesper Krone, som tidligere har huseret i Basketligaen både som spiller og træner. Som spiller vandt Krone mesterskaber og pokaltitler med både Bakken Bears og BF Copenhagen, mens han som træner blev kåret som årets bedste i 2006. Siden da har han været kvindetræner, hvor det er blevet til utallige Danmarks- og Pokalmestersskaber med Hørsholm og AKS/Falcon Basketball. Sideløbende har han også siddet på posten som kvindelandsholdstræner, så CV’et er i orden. 

En af Jesper Krones forcer er at kunne rekruttere, og det har han også gjort op til denne sæson.  

De tidligere landsholdsspillere og ligaprofiler Mathias Bak Christensen og Martin Poulsen er kommet til klubben, og de er vigtige tilføjelser til et i øvrigt sammenspillet hold. Kaptajnen på holdet er Frederic Filosof, der også er den, der har spillet længst tid i klubben, mens profilerne Andy Ramirez(Spanien) og Durell Vinson (USA) er tilbage.  

En snak med coach Sommer

Forud for sæsonpremieren fredag hvor BC Copenhagen gæster Bjørnehulen, har vi taget en snak med head coach Anders Sommer. Her fortæller han om, hvordan forberedelserne er forløbet. 

Holdet har været på tre udlandsture som en del af deres pre-season. Senest gik turen til Ludwigsburg, hvor det blev et gensyn med sidste års Champions League-modstander. Denne gang blev det dog en noget mere tæt affære, og Bears-holdet endte med et snævert ét points-nederlag.

Sommer forklarer, at han er tilfreds med, hvordan optakten til sæsonen har været, men at de dog lige mangler det sidste: 

– Man kunne altid have ønsket vi var lidt længere fremme, men vores sidste træningskamp i Tyskland (mod MHP Riesen Ludwigsburg, red.) var rigtig, rigtig god. Her spillede vi både med den fart, intensitet og tilstedeværelse, som vi gerne vil. Så det går den rigtige vej. 

Dette års trup er meget ung – og det bliver understøttet af tilgangen af de fire nye, unge spillere; Sylvester Berg, Malik Parsons, DeAndre Pinckney og yngste mand i truppen, Frederik Drejer.  

Anders Sommer fremhæver vigtigheden af, at man har en fast kerne med erfarne spillere, når størstedelen af truppen er unge talenter. På Bears-holder består den rutinerede kerne af Darko Jukic, Skyler Bowlin, Ryan Evans og Michel Diouf. 

– Men mange af vores unge spillere fra sidste år beviste deres værd, og er klar til at tage større roller fra start i år. 

Sammensætningen af den nye trup er ikke tilfældig. Anders Sommer understreger, at de nye spillere ser enormt spændende ud og er med til at gøre holdet mere komplet: 

– Sylvester Berg kommer ind og binder os sammen på rigtig mange måder, mens vores to nye unge amerikanere (Malik Parsons og DeAndre Pinckney, red.) kommer ind med en masse sult. De er rekrutteret på grund af deres atletiske evner, deres fart og fordi de passer rigtig godt ind i vores koncept. 

Sidste sæson bød på endnu et mesterskab til samlingen, så det bliver spændende at se den nye trup i sæsonen.  

Sommer er da også meget klar i mælet, da han bliver spurgt om, hvad succeskriteriet er for denne sæson. 

– Guld, svarer han uden den mindste tøven.  

Allerede på fredag går det løs i sæsonens første kamp, og vi glæder os til at byde jer velkommen i hallen igen. Har du endnu ikke købt billet til de to første kampe, kan du gøre det via linket herunder.

Køb billetter til de kommende kampe herunder.

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE