Copenhagen kæmpede forgæves

BC Copenhagen bed godt fra sig mod Bakken Bears i begge holds sæsonpremiere i Basketligaen, men det var de aarhusianske Danmarksmestre, der løb med en sikker sejr på 93-80.

Jesper Krones københavnere har flere nye prominente navne, og i kampens start var det én af dem, sammen med en genganger fra sidste sæson, der lyste klarest. Mathias Bak Christensen og Durell Vinson havde begge et par scoringer på vej mod en føring til gæsterne på 13-6 efter fem minutter.

Kun ti minutter senere var billedet dog helt vendt og Bakken havde sat sig hårdt på den. Sylvester Berg viste sig som den arbejdshest, han også var inden hans fire år i Spanien. Den hjemvendte bjørn scorede et layup efter en hårdt tilkæmpet angrebsrebound, fulgte op med en tre-pointer og to straffekast og så havde Bakken taget en føring, som de aldrig gav fra sig.

Med Skyler Bowlin og Berg som mest scorende opbyggede hjemmeholdet lynhurtigt en føring på 39-19 – og Gustav Lund satte trumf på med et stort dunk til 41-19.

Herfra var Bakkens sejr aldrig i rigtig tvivl, selv om BC Copenhagen fortsat bed fra sig, anført af velspillende Martin Poulsen og Durell Vinson, der scorede henholdsvis 18 og 20 point hver. Først i tredje periode scorede William Vang to gange for gæsterne, inden Andy Ramirez ramte en tre’er til 55-46. Bakken svarede imidlertid straks igen ved Ryan Evans, DeAndre Pinckney og Darko Jukic og i starten af fjerde periode var hjemmeholdets føring igen oppe på 22 point.

Sidst i kampen viste Bakkens nyeste amerikanske profiler et glimt af hvad man kan forvente sig resten af sæsonen. Malik Parsons driblede ind i feltet, kiggede op og fandt en flyvende DeAndre Pinckney med en magisk aflevering. Bolden blev dunket med autoritet og publikum var oppe at stå.

Copenhagen kæmpede bravt videre, og undgik en lussing. Slutresultatet lød på 93-80, så Bakken fik den krævede åbningssejr, mens Copenhagen har meget at bygge videre på, på trods af nederlaget.

Bakken spiller allerede på hjemmebane igen tirsdag, hvor ærkerivalerne fra Horsens kommer på besøg i det jyske derby.

Se statistikker her.

Køb billetter her:

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE