Hvordan fungerer Basketball Champions League?

BCL Gruppespillet består af 32 hold, hvoraf de 29 allerede er valgt på baggrund af hold- og nationsseedning. I kvalifikationsturneringen skal Bakken Bears og 23 andre hold spille om de sidste tre pladser. Kvalifikationsturneringen består at tre grupper, med hver otte hold, og her er Bakken indplaceret i Gruppe A, Champions Path. I hver gruppe spilles der kvartfinaler, semifinaler og finale om gruppespilspladsen.

Da alle de største basketnationer allerede har plads i gruppespillet, og dermed ikke kan få hold med i Champions Path, ser rejsen til Gruppespillet lidt anderledes ud, end den har gjort tidligere. Traditionelt har Bakken skullet slå mindst et hold fra en af Europas helt store nationer ud i kvalifikationsturneringen. Det lykkedes med FMP Beograd, men sæsonen inden løb man eksempelvis ind i italienske Treviso, som var for stor en mundfuld.

Kvalificerer Bakken Bears sig ikke til Basketball Champions League får klubben plads i FIBA Europe Cup, hvor aarhusianerne sidst nåede semifinalen i 2022.

TV-Transmission
Sport Live, som er Basketligaens faste samarbejdspartner på TV-transmissioner, sender Bakkens kvalifikationskampe fra Tyrkiet. Det betyder også, at man kan se kampene på de medier, der hører under Jysk Fynske Medier, herunder Stiften.dk/live-sport

Kampprogram
Mandag 25/9 13:00 Bakken Bears vs. KB Peja (Kosovo)
Onsdag 27/9 17:30: Nörrkoping Dolphins (Sverige)/Kalev/Cramo (Estland)
Fredag 29/9 20:00: Benfica (Portugal)/Tbilisi (Georgien)/Levice (Slovakiet)/Petrolina (Cypern).

Nyheder  

Turneringen kan følges på Bakken Bears’ medier eller på turneringens hjemmeside:

https://www.championsleague.basketball/23-24/qualifiers/qualification-round-tournaments

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
NEWS ARCHIVE