Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League mod KB Peja fra Kosovo og det var nok til at sende bjørnene til kvalifikationssemifinalen. Især forsvaret i første halvleg, kombineret med høje skudprocenter, sendte en sejr lydende på 103-79 til Danmark. I kvalifikationssemifinalen kan der vente et nordisk opgør, hvis Nörrkoping Dolphins (Sverige) kan slå estiske Kalev/Cramo (Estland) senere mandag.

Kampen startede med Malik Parsons i en hovedrolle. Den unge amerikaner, der er førsteårsprofessionel, scorede 12 point på kampens første 15 minutter, godt bakket op af Darko Jukic, Ryan Evans, Skyler Bowlin og Gustav Knudsen, der alle havde over seks point inden pausen. Bakken Bears kunne se føringen bare gå op og op, helt til 37-19 lige under halvvejs inde i anden periode.

Holdene gik til halvleg med en føring på 23 til Bakken, 48-25, og bjørnene kunne være godt tilfredse.

Efter pausen startede Pejas Justin Davis med at sætte point på tavlen, men Bakken genetablerede lynhurtigt dominansen med tre’ere fra Gustav Knudsen og Ryan Evans. Kort efter fulgte Malik Parsons op med et stort dunk på assist af Noah Churchill til 56-30 og bjørnene så ud til at være i fuld kontrol.

Peja havde imidlertid ingen planer om at lægge sig ned. Presforsvaret, som klubben er kendt for, gav pote et par gange og Bakken var lidt sløsede med bolden, og da Darko Jukic så blev dømt for sin fjerde fejl, tog coach Anders Sommer en hurtig timeout ved stillingen 57-37.

Peja fortsatte med at score, men stillingen blev stabiliseret, da Bakken igen begyndte at ramme. Hen mod slutningen af tredje periode krøb føringen igen op på 24 point, 74-50, efter trepointere i træk fra Noah Churchill og Michel Diouf.

De sidste ti minutter formede sig som en forgæves Peja-jagt på bjørnene. Bakken så ud til at kunne score nærmest efter behov, mens Peja forsøgte at spille sig til scoringer 1-mod-1. Den duel slap Bakken bedst ud af, selv om Malik Parsons midt i perioden måtte gå ud af kampen efter et slag i hovedet, og Darko Jukic stadig sad ude med fire fejl.

Til gengæld blev der debut i Basketball Champions League til Frederik Drejer. Den 17-årige guard fik 7 minutter og fik også bolden i kurven et par gange hen mod slutningen af kampen. Også unge Magnus Høj fik et par minutter, men måtte forlade banen igen med en mindre skade.

Bakken endte med at have seks spillere, der scorede over 12 point, med Malik Parsons som topscorer med 22 point på lige under 22 minutter.

Kampen endte med en sejr til Bakken Bears på 103-79 og i kvalifikationssemifinalen onsdag kan der vente et nordisk opgør, hvis Nörrkoping Dolphins (Sverige) kan slå estiske Kalev/Cramo senere mandag. I en evt. finale på fredag bliver modstanderen enten Benfica (Portugal), Tbilisi (Georgien), Levice (Slovakiet) eller Petrolina (Cypern). Alle disse hold spiller også senere mandag.

En institution forlader Bears
20 jun 2024

En institution forlader Bears

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 en stor profil i form af nu 34-årige...
En epoke er slut
18 jun 2024

En epoke er slut

Michel Diouf skal videre. Det virker helt mærkeligt, for senegalesiske Michel Diouf har været...
Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
NEWS ARCHIVE