Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League mod KB Peja fra Kosovo og det var nok til at sende bjørnene til kvalifikationssemifinalen. Især forsvaret i første halvleg, kombineret med høje skudprocenter, sendte en sejr lydende på 103-79 til Danmark. I kvalifikationssemifinalen kan der vente et nordisk opgør, hvis Nörrkoping Dolphins (Sverige) kan slå estiske Kalev/Cramo (Estland) senere mandag.

Kampen startede med Malik Parsons i en hovedrolle. Den unge amerikaner, der er førsteårsprofessionel, scorede 12 point på kampens første 15 minutter, godt bakket op af Darko Jukic, Ryan Evans, Skyler Bowlin og Gustav Knudsen, der alle havde over seks point inden pausen. Bakken Bears kunne se føringen bare gå op og op, helt til 37-19 lige under halvvejs inde i anden periode.

Holdene gik til halvleg med en føring på 23 til Bakken, 48-25, og bjørnene kunne være godt tilfredse.

Efter pausen startede Pejas Justin Davis med at sætte point på tavlen, men Bakken genetablerede lynhurtigt dominansen med tre’ere fra Gustav Knudsen og Ryan Evans. Kort efter fulgte Malik Parsons op med et stort dunk på assist af Noah Churchill til 56-30 og bjørnene så ud til at være i fuld kontrol.

Peja havde imidlertid ingen planer om at lægge sig ned. Presforsvaret, som klubben er kendt for, gav pote et par gange og Bakken var lidt sløsede med bolden, og da Darko Jukic så blev dømt for sin fjerde fejl, tog coach Anders Sommer en hurtig timeout ved stillingen 57-37.

Peja fortsatte med at score, men stillingen blev stabiliseret, da Bakken igen begyndte at ramme. Hen mod slutningen af tredje periode krøb føringen igen op på 24 point, 74-50, efter trepointere i træk fra Noah Churchill og Michel Diouf.

De sidste ti minutter formede sig som en forgæves Peja-jagt på bjørnene. Bakken så ud til at kunne score nærmest efter behov, mens Peja forsøgte at spille sig til scoringer 1-mod-1. Den duel slap Bakken bedst ud af, selv om Malik Parsons midt i perioden måtte gå ud af kampen efter et slag i hovedet, og Darko Jukic stadig sad ude med fire fejl.

Til gengæld blev der debut i Basketball Champions League til Frederik Drejer. Den 17-årige guard fik 7 minutter og fik også bolden i kurven et par gange hen mod slutningen af kampen. Også unge Magnus Høj fik et par minutter, men måtte forlade banen igen med en mindre skade.

Bakken endte med at have seks spillere, der scorede over 12 point, med Malik Parsons som topscorer med 22 point på lige under 22 minutter.

Kampen endte med en sejr til Bakken Bears på 103-79 og i kvalifikationssemifinalen onsdag kan der vente et nordisk opgør, hvis Nörrkoping Dolphins (Sverige) kan slå estiske Kalev/Cramo senere mandag. I en evt. finale på fredag bliver modstanderen enten Benfica (Portugal), Tbilisi (Georgien), Levice (Slovakiet) eller Petrolina (Cypern). Alle disse hold spiller også senere mandag.

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE