Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et nederlag til Norrköping Dolphins onsdag aften i Basketball Champions League kvalifikationsturneringen. Det svenske hold tog kontrol med kampen i anden halvleg og løb med sejren på 68-78.

Bakken har gode erfaringer fra FIBA Europe Cup, hvor det er blevet til flere semifinaler gennem årene, så på trods af skuffelsen mod Norrköping, venter der det danske basketpublikum store oplevelser i Aarhus.

Onsdagens BCL-kvalifikationskamp startede som en lavtscorende affære, hvor holdene til sammen kun ramte fem af 24 skud – men heldigvis var de fint fordelt, så scoren var helt tæt, 5-6, efter seks minutter.

Det var Bears’ DeAndre Pinckney, der fik brudt forbandelsen først, med en fri tre’er fra højre side. Det åbnede for sluserne og de næste to danske angreb førte til point fra Malik Parsons og Noah Churchill, men Norrköping Dolphins fulgte fint med og holdene gik til første pause med Bears i front med smalle 19-15 efter en scoring i de sidste sekunder fra Pinckney.

I løbet af anden periode fik Bakken langsomt hul på det svenske forsvar, blandt andet med scoringer fra Gustav Knudsen og Darko Jukic og ved 33-24 efter fem minutter, følte Norrköping-bænken sig tvunget til at tage en timeout.

Et minuts pause gav pote for svenskerne, med scoringer fra Issac Vann og Marcus Tyus, så Anders Sommer tog timeout for Bears ved 33-28 et par minutter senere. Den gav imidlertid ikke bonus på samme måde, for Felix Terins satte en svensk tre’er og Vann udlignede til 33-33 bare sekunder efter.

Holdene gik ud til anden halvleg ved scoren 35-35, men Norrköping kom lynhurtigt foran 35-39, på en tre’er fra Tim Schuberg og to straffekast Karl Gamble.

Bakken fik lidt energi efter Gustav Knudsen stjal bolden og dunkede den i kurven med autoritet til 38-39, men det danske hold havde i denne periode af kampen svært ved at håndtere Norrköpings angrebsspil. Især udnyttede svenskerne at Bears byttede på screeningerne, hvilket gav de små og hurtige spillere fordelen mod Bakkens store folk. Det gav flere scoringer til Terins, og Vann satte trumf på med et layup til 42-54.

Bakken Bears har imidlertid rigtig meget europæisk erfaring – og det var en af de erfarne spillere, der trådte til. Skyler Bowlin stjal først bolden, så sendte han tre point i fra distancen og satte derefter Malik Parsons op til en scoring.

Nu steg intensiteten og perioden sluttede med at DeAndre Pinckney stjal bolden, driblede op ad banen og sendte en aflevering skråt tilbage til en spurtende Malik Parsons, der dunkede bolden i til 51-54.

Hvis Bakken kunne have valgt, havde periodepausen nok blevet udsat med nogle minutter, for al momentum lå ved bjørnene sidst i tredje periode – men den skiftede til Norrköping i fjerde. Tyus satte en svensk tre’er, Schuberg ramte et layup, med et ekstra straffekast og da Tyus satte endnu en tre’er så Bears ind i et 12 points hul, 51-63 med 8:22 igen af kampen.

Bakken tog en timeout, men svenskerne scorede først, og kom foran med 14 og Bakken kom aldrig rigtig tæt på et comeback. De forsvarsaktioner, der lykkedes i tredje periode, lykkedes ikke længere, og selv om Malik Parsons med fem minutter igen fik reduceret til 50-60, fok Bakken ikke den nødvendige rytme i angrebet. Scoringerne udeblev og Norrköping Dolphins tog pladsen i kvalifikationsfinalen med en sejr på 68-78.

Bakken Bears skal nu spille FIBA Europe Cup, hvor klubben har kvalificeret sig til semifinalen i 2018, 2020 og 2022. Kampdatoer er endnu ikke kendt, men det forventes at starte 18. oktober på hjemmebane.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE