Spænding udeblev i Svendborg

Fredagens kamp mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears var på forhånd imødeset med spænding. Det var to ubesejrede hold, der ovenikøbet begge spiller i europæiske turneringer, så der var dømt styrkeprøve – og den kom Bakken Bears klart bedst ud af. Foran 11-31 efter første periode så Bakken Bears sig aldrig tilbage og tog en sejr på 85-110.

Bakken Bears fik tanket noget selvtillid inden onsdagens svære sæsonpremiere i FIBA Europe Cup på hjemmebane mod Tyrkiske Manisa. Forsvaret var aggressivt og skabte ofte scoringerne i den anden ende ved at tvinge Svendborg til at miste bolden. Samarbejdet i angrebet flød også flot, med 32 assists og masser af flot sammenspil – og spektakulære scoringer og dunks.

Lidt anderledes så det ud for aftenens hjemmehold, der måtte spille tre perioder uden træner Mads Andersen og den amerikanske stjerne Greg Elliott. De to blev diskvalificeret med to tekniske fejl hver i de døende sekunder af første periode, som Bakken dominerede totalt.

Bjørnene kom ud med masser af energi i forsvaret, hvilket de brugte til at stjæle bold efter bold fra hjemmeholdet og løbe ned i den anden ende og score. Fem minutter inde havde fem forskellige Bakkenspillere scoret og de havde bragt gæsterne foran 5-15.

Selv når Svendborg ind imellem scorede, satte Bakken Bears fart på spillet den anden vej, og oftest gik der under fem sekunder før bolden lå i kurven i den anden ende.

Med lige over to minutter igen af første periode, med Bears i front med 7-23, havde Svendborgtræner Mads Andersen fået nok for første gang og han trak en teknisk fejl. Hvis han havde håbet at det ville tænde en ild under hjemmeholdet, så havde det ikke den ønskede effekt, for Bakken fortsatte bare med at lægge point i kurven.

11 sekunder før periodepausen fik Svendborg to straffekast til Toikkanen, som fik reduceret til 11-30. Efter skuddene fik Elliott imidlertid snakket sig til først en enkelt og så to tekniske fejl, hvilket betyder diskvalifikation. Det fik også træner Mads Andersen til at bruge stemmebåndet, og så måtte også han marchere ud af hallen, mens Skyler Bowlin satte et straffekast til 11-31.

Kampen så allerede afgjort ud efter ti minutter og i anden periode fortsatte Bakken med at score livligt, men nu legede Svendborg også lidt med. Der var nogle store highlights, med dunks af Ryan Evans, DeAndre Pinckney og Malik Parsons, mens Svendborgs Willis og Wright fik sat hjemmeholdet på tavlen. Bakken vandt perioden med fem point, 28-23, og de to hold gik til pause med bjørnene i front 34-59.

I løbet af tredje periodes første syv minutter voksede Bakkens føring til 37 point, 43-80, ført an af et par ekstremt atletiske dunks fra DeAndre Pinckney, men med alle spillere på tavlen. Herfra var der ikke længere spænding om sejren, og selv om Svendborg hentede lidt ind til sidst, endte Bakkens sejr med at lyde på 85-110.

Bakken møder onsdag 18. oktober Manisa fra Tyrkiet i FIBA Europe Cup, mens næste opgave i Basketligaen er mod BK Amager lørdag 21. oktober. Denne dag præsenterer Bears to kampe, idet der også afvikles en kamp i Kvindebasketligaen mellem Aabyhøj og BK Amager. Mellem kampene er der Halloween-aktiviteter for børn i hallen.

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
Svendborg Rabbits og Bakken Bears har en lang historie
26 nov 2023

Svendborg Rabbits og Bakken Bears har en lang historie

Vi fortsætter med at se på historien frem mod pokalbragene søndag 3. december. Når...
Black Week i Bears Shop og på billetter
24 nov 2023

Black Week i Bears Shop og på billetter

I uge 47 er der Black Week hos Bakken Bears, hvor vi lancerer et...
NEWS ARCHIVE