Drama og vild stemning i europæisk nederlag

Der var drama og stemning i Sparekassen Danmark Basketball Center onsdag aften, da Bakken Bears tog imod Manisa FIBA Europe Cup. Holdene skiftedes til at føre hele vejen, men tyrkerne endte med at tage sejren på 76-82.

Med støtte fra et godt stykke over 1000 danske fans og 170 tyrkiske, spillede de to hold en seværdig kamp, hvor der var store dunks, flotte forsvarsaktioner og ikke mindst spænding hele vejen.

Kampen blev først afgjort i sidste minutter. Seks minutter før tid var holdene helt lige, 67-67, efter en Bears-treer fra Michel Diouf, og stemningen i hallen var elektrisk. Manisas Pako Cruz svarede imidlertid øjeblikkeligt igen til 67-70 og herfra haltede Bakken lige lidt efter på scoringstavlen resten af kampen.

Hver gang Bakken fik reduceret, virkede det som om, Manisa svarede igen med det samme. Darko Jukic fik reduceret, Manisa scorede igen, inden Jukic igen reducerede til 71-73 med under tre minutter på uret. Sekunder efter blev Daron Russell imidlertid sendt til straffelinjen for gæsterne og kvitterede med to sikre straffekast.

Russell udbyggede oven i købet gæsternes føring til 71-77 med under to minutter igen, men Michel Diouf holdt spændingen i kampen ved straks at sætte en tre’er til 74-77.

Holdene gik ind i sidste minut med Manisa foran, 76-79, og Manisa i angreb. De spillede skuduret ned, men denne gang missede Russell. Skyler Bowlin fik mulighed for at udligne med 20 sekunder igen, men skuddet gik ved siden af.

Nu måtte Bakken fejle for at stoppe uret og det gav Russell to straffekast, hvoraf han satte det ene til 76-80. Bakken havde travlt, men bolden blev smidt væk og med den turnover forsvandt den reelle chance for en hjemmesejr. Bakken fejlede igen Russell og han kunne sætte to straffekast til slutstillingen 76-81.

Kampens store oplevelser, udenfor slutminutterne, var Bakkens Malik Parsons og Manisas Emanuel Terry, selv om de ikke kunne være mere forskellige. Den lille hurtige Parsons drev i perioder, især i de første perioder, gæk med Manisas forsvar og han endte med 21 point på 15 skud.

Terry er den diametralt modsatte type. Den kæmpestore amerikaner hentede 7 offensive rebounds og det var en stor grund til han også endte med 21 point.

Med sejren indtager Manisa en delt førsteplads i gruppen sammen med FC Porto, der slog Norrköping 79-71. Gruppen ser ud til at være meget åben og intet er afgjort endnu.