Nordisk topmøde i Aarhus

Onsdag går det andet af tre nordiske baskettopmøder for sig i Aarhus, hvor de svenske fra Norrköping Dolphins kommer på besøg i FIBA europe Cup. Det er anden gang på under to måneder, de to bedste hold i Skandinavien hold møder hinanden, og det tredje sker i Sverige i næste måned.

Sidst trak Norrköping Dolphins det længste strå og sendte Bakken Bears ud af Champions League Kvalifikationen og det fik det svenske basketballforbund til at melde ud på Facebook, at de var “Bäst i Norden”. Med den udmelding, er der lidt mere end vanligt på spil for de to klubber.

Bakken Bears har fået en god start på sæsonen i den hjemlige liga. Det er blevet til seks sejre ud af seks mulige med et snit på hele 94,5 point per kamp. I FIBA Europe Cup er det dog en anden historie med nederlag i de første to kampe til Manisa BBSK fra Tyrkiet og FC Porto fra Portugal.

Nytilkomne Malik Parsons har været den største profik for Bakken Bears i denne sæsons FIBA Europe Cup. Den 24-årige amerikaner kommer direkte fra college, men snitter hele 21 point i denne sæsons FIBA Europe Cup og 11,3 i ligaen. Topscoreren i Basketligaen, den unge amerikaner DeAndre Pinckney, har snittet 13,8 point og 7,4 rebounds. Herefter kommer de to rutinerede spillere Skyler Bowling og Ryan Evans med 12,2 point hver i ligaen.

Norrköping Dolphins minder på mange måder om Bakken Bears. De vandt det første mesterskab for 40 år siden, og klubben har vundet de sidste tre svenske mesterskaber. Det er altså det, man vil kalde et power house i Sverige.

På dette års hold skiller to spillere sig ud. Den ene er ærkesvenske Felix Terrins, som har scoret 15 point i gennemsnit i fire europæiske kampe. Han er en veteran, der startede i Norrköping i 2015, men har siden også repræsenteret andre klubber i både Sverige og udlandet. Terrins var en stor faktor i svenskernes sejr, sidst de spillede mod Bakken Bears. Her ramte han 16 point, 5 rebounds og intet mindre end 8 assists.

Den anden fremtrædende spiller er amerikanske Issac Vann. Han er Dolphins’ topscorer i både svenske Basketligan og FIBA Europe Cup, hvor han snitter henholdsvis 17 og 16,5 point per kamp. Mod Bears i september holdt han sig lige omkring snittet med 16 point og 6 rebounds.

Livestats
https://www.fiba.basketball/europecup/23-24/game/0111/Bakken-Bears-Norrkoping-Dolphins

Kampinfo:
FIBA Europe Cup
Bakken Bears vs. Norrköping Dolphins
Sted: Sparekassen Danmark Basketball Center
Tid: onsdag 1. november kl. 18.30
Stream: Jysk Fynske Medier, herunder Stiften.dk/live-sport.
TV: Sport Live

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen
09 dec 2023

Bears leverer comeback og holder den ubesejrede stime efter sejr i Valby Hallen

Kampen mod BC Copenhagen skabte flere problemer for Bears, der begynder kampen med at...
Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT
08 dec 2023

Taurus Julefrokost 2023 er første skridt i BearsEVENT

Fredag 8. december lægger Bakken Bears rammer til Taurus Ejendomsadministrations julefrokost. Dette er et...
Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen
08 dec 2023

Bakken Bears står overfor svær udebanetur til Valby Hallen

9. december skal Bakken Bears en tur til København til et opgør mod BC...
Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg
06 dec 2023

Bakken Bears vinder tredje europæiske kamp i træk – i Svendborg

For første gang i historien mødtes to danske basketballhold onsdag aften i en europæisk...
NEWS ARCHIVE