Nordisk topmøde i Aarhus

Onsdag går det andet af tre nordiske baskettopmøder for sig i Aarhus, hvor de svenske fra Norrköping Dolphins kommer på besøg i FIBA europe Cup. Det er anden gang på under to måneder, de to bedste hold i Skandinavien hold møder hinanden, og det tredje sker i Sverige i næste måned.

Sidst trak Norrköping Dolphins det længste strå og sendte Bakken Bears ud af Champions League Kvalifikationen og det fik det svenske basketballforbund til at melde ud på Facebook, at de var “Bäst i Norden”. Med den udmelding, er der lidt mere end vanligt på spil for de to klubber.

Bakken Bears har fået en god start på sæsonen i den hjemlige liga. Det er blevet til seks sejre ud af seks mulige med et snit på hele 94,5 point per kamp. I FIBA Europe Cup er det dog en anden historie med nederlag i de første to kampe til Manisa BBSK fra Tyrkiet og FC Porto fra Portugal.

Nytilkomne Malik Parsons har været den største profik for Bakken Bears i denne sæsons FIBA Europe Cup. Den 24-årige amerikaner kommer direkte fra college, men snitter hele 21 point i denne sæsons FIBA Europe Cup og 11,3 i ligaen. Topscoreren i Basketligaen, den unge amerikaner DeAndre Pinckney, har snittet 13,8 point og 7,4 rebounds. Herefter kommer de to rutinerede spillere Skyler Bowling og Ryan Evans med 12,2 point hver i ligaen.

Norrköping Dolphins minder på mange måder om Bakken Bears. De vandt det første mesterskab for 40 år siden, og klubben har vundet de sidste tre svenske mesterskaber. Det er altså det, man vil kalde et power house i Sverige.

På dette års hold skiller to spillere sig ud. Den ene er ærkesvenske Felix Terrins, som har scoret 15 point i gennemsnit i fire europæiske kampe. Han er en veteran, der startede i Norrköping i 2015, men har siden også repræsenteret andre klubber i både Sverige og udlandet. Terrins var en stor faktor i svenskernes sejr, sidst de spillede mod Bakken Bears. Her ramte han 16 point, 5 rebounds og intet mindre end 8 assists.

Den anden fremtrædende spiller er amerikanske Issac Vann. Han er Dolphins’ topscorer i både svenske Basketligan og FIBA Europe Cup, hvor han snitter henholdsvis 17 og 16,5 point per kamp. Mod Bears i september holdt han sig lige omkring snittet med 16 point og 6 rebounds.

Livestats
https://www.fiba.basketball/europecup/23-24/game/0111/Bakken-Bears-Norrkoping-Dolphins

Kampinfo:
FIBA Europe Cup
Bakken Bears vs. Norrköping Dolphins
Sted: Sparekassen Danmark Basketball Center
Tid: onsdag 1. november kl. 18.30
Stream: Jysk Fynske Medier, herunder Stiften.dk/live-sport.
TV: Sport Live

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE