Bamserne fløj og bjørnene sejrede

Bakken Bears afholdt søndag det traditionelle Teddy Bear Toss, hvor der kastes med bamser til fordel for Børnenes Kontors julehjælp. Det blev samtidig til sejr i en topkamp over Team FOG Næsted med cifrene 98-77.

Dermed er Bakken Bears stadig ubesejrede i Basketligaen, mens Næstved nu har tabt tre i træk, efter sæsonen ellers startede med seks sejre. Bakken er ligaens eneste ubesejrede hold, men lige efter kommer Svendborg og Horsens. Næstved er stadig på fjerdepladsen, men Randers og BC Copenhagen ånder dem i nakken.

Netop ligaens nummerer to, Svendborg, er Bakken Bears’ modstander i næste hjemmekamp. Det er 3. december, hvor det er vind eller forsvind i en pokalkamp om kvalifikation til Final Four i Horsens i januar.

De næsten 1000 bamser fik lov at flyve allerede i det fjerde minut, da Noah Churchill satte en tre-points scoring for hjemmeholdet til 11-6. På det tidspunkt havde Bakken allerede etableret dominans med et fysisk forsvar – og publikum havde været oppe at stå, da Skyler Bowlin fodrede Darko Jukic til et dunk.

Herfra blev hjemmeholdets føring etableret lige omkring de ti point, med undtagelse af en kort periode lige inden pausen. Her fik Næstved ad flere omgange skåret hjemmeholdets føring ned til fire point, og ved 39-35, med halvandet minut igen, skete en af de små situationer, der ikke afgør kampe, men alligevel betyder meget.

Darko Jukic havde bolden i feltet, mens Næstveds anfører Robin Duncan dækkede ham op. Der skete en kollision og Duncan faldt til gulvet. Bakken mente, at der Duncan begik fejl og Næstved at Jukic begik angrebsfejl. Dommerne var enige med Bakken og det fik Næstvedtræner Daniel Pearson op i det røde felt, hvilket dommertrioen takserede til en teknisk fejl.

Havde kaldet gået den anden vej, havde Næstved haft muligheden for at skære Bakkens forspring til et eller to point, men i stedet kunne Darko Jukic gøre det til 41-35 på et hopskud.

Midt i tredje periode fik Bakken bygget forspringet op til 61-46, blandt andet på scoringer fra en ekstremt velspillende Darko Jukic, DeAndre Pinckney og Malik Parsons.

Tre Næstved-scoringer i træk, heraf to fra Robin Duncan, skar kort efter forspringet til ni, 61-50 og Næstved lagde sig ikke ned. I starten af fjerde periode sendte Gus Okafor en tre’er i nettet for gæsterne og så var hjemmeholdets føring kun på syv, 69-62.

Nu trådte helten fra onsdagens europæiske sejr over FC Porto, Malik Parsons, imidlertid i karakter. Den lynhurtige amerikaner satte to layups til 73-62 og det skabte ro hos Bakken. Jukic og Pinckney fulgte op og da Gustav Knudsen med fem minutter igen dunkede bolden i nettet til 83-67, var kampen reelt afgjort.

Slutresultatet blev 98-77 og Bakken Bears kan nu koncentrere sig om sæsonens sidste europæiske opgør onsdag i Norrköping. Næste opgave i Basketligaen er onsdag 29. november på udebane i Holbæk.