Æren står på spil i skandinavisk topopgør onsdag aften

Onsdag udspiller det sidste af tre nordiske baskettopmøder sig, når Bakken Bears møder Norrköping Dolphins på udebane. Det er tredje gang på blot to måneder, at de to hold møder hinanden. De to første kampe – det første i Champions League kvalifikationen og det andet i FIBA Europe Cup gruppespillet – blev vundet af svenskerne, men onsdag gælder det kampen om tredjepladsen i FIBA Europe Cup-gruppen. Begge holds skæbner er dog afgjort: De kan ikke gå videre fra gruppen.

Norrköping Dolphins minder på mange måder om Bakken Bears. De vandt det første mesterskab for 40 år siden, og ligesom Bakken Bears i den hjemlige Basketligaen, ligger svenskerne lige nu nummer ét i svenske Basketligan med maksimumpoint.

På dette års Dolphins-hold skiller især to spillere sig ud. Den ene er ærkesvensker og veteran, Felix Terins. Han har scoret 13 point i gennemsnit i FIBA Europe Cup. Terrins startede i Norrköping i 2015, men har siden også repræsenteret andre klubber i både Sverige og udlandet.

Den anden fremtrædende spiller er amerikanske Issac Vann. Han er Dolphins’ topscorer i både svenske Basketligan og FIBA Europe Cup, hvor han snitter henholdsvis 15,4 og 13,4 point per kamp. Sidst han spillede mod Bears scorede han 19 point og havde 5 rebounds.

Bakken Bears vil unægteligt gå ind til kampen med en masse selvtillid. De har makspoint i Basketligaen, men kommer også lige fra første sejr i FIBA Europe Cup. I en hæsblæsende forestilling onsdag aften vandt Bakken Bears 113-99 på hjemmebane over det hidtil ubesejrede tophold fra FC Porto.

I Bakken Bears’ europæiske kampagne har veteranerne især vist niveau. Her snitter Darko Jukic 13 point, Ryan Evans 12,4 point og 7,6 rebounds og til sidst Michel Diouf med 11,8 point og 4,6 rebounds. Sidst de to hold mødtes scorede Evans 15 point og havde 7 rebounds.

En anden bemærkelsesværdig spiller hos aarhusianerne er en ung amerikaner, der kom til fra college i USA i sommer. Malik Parsons er Bakken Bears’ topscorer i FIBA Europe Cup, hvor han har et snit på 16 point. Mod Porto skød han efter stjernerne med 29 point – heraf 23 i kampens sidst tre minutter og to overtidsperioder.

Kampinfo: FIBA Europe CupNorrköping Dolphins vs. Bakken Bears
Sted: Stadium Arena (Norrköping)Tid: onsdag 22. november kl. 19.00
Stream: Jysk Fynske Medier, herunder stiften.dk/live-sport
TV: SPORT LIVE

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne
16 maj 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold i DM-Finalerne

Bakken Bears bragte sig torsdag foran 3-0 i finaleserien i Basketligaen, med en sejr...
Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears
16 maj 2024

Nike er ny tøjpartner i Bakken Bears

Bakken Bears har indgået et samarbejde med verdens største sportstøjsmærke, Nike. Det sker som...
Street Festival & finale #3 torsdag
15 maj 2024

Street Festival & finale #3 torsdag

Bakken Bears har et fremragende udgangspunkt før torsdagens tredje hjemmekamp i Basketligaens finaler. Bjørnene...
NEWS ARCHIVE