Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig sæsonens indtil nu største sejr, som optakt til søndagens vigtige pokalkvartfinale på hjemmebane mod Svendborg Rabbits. Sejren over Holbæk-Stenhus lød på intet mindre end 52-109.

Bakken Bears var uden profiler som Darko Jukic, Ryan Evans og Michel Diouf, så der var masser af minutter til de unge Bears-spillere – og de leverede en flot forestilling.

I løbet af de første to perioder opbyggede Bears støt et forspring på 10-15 point, med minutterne fordelt ligeligt over de 10 spillere, der var skrevet i protokollen. Af de unge spillere var især Andreas Holst i hopla, med to tre’ere og et alley-oop dunk, leveret på aflevering af Malik Parsons.

I perioder – som i slutningen af første periode, da Bears var foran 7-20 – kunne det se ud til at hjemmeholdet ville blive løbet over ende, men de unge Holbæk-spillere kæmpede bravt for sagen. Især Peter Beier-Christiansen gjorde en god figur med otte point de første 16 minutter, hvilket hjalp med at holde Holbæk så tæt på som 25-36.

I de sidste minutter af halvlegen fik Bears dog skabt det afgørende forspring, men en spurt, der lød på 2-11, afsluttende med to scoringer fra Sylvester Berg til halvlegsresultatet 27-49.

De første fire minutter af anden halvleg lukkede Bears helt kampen, med endnu en spurt, denne gang lydende på 8-17, afsluttende med et dunk til Malik Parsons til 35-66. Det fik Holbæk-Stenhus’ træner Mathias Camino til at tage timeout, men Bears fortsatte bare det gode spil.

Da tredje periode var slut, havde Bakken vundet den med 35-10 – og Holbæk-Stenhus havde kun scoret en enkelt gang de sidste seks minutter.

Bears gik ind til de sidste ti minutter foran 37-83 og selv om Holbæk-Stenhus kom lidt mere til fadet, tog Bakken Bears hjem til Aarhus med en sejr på 52-109. Bakkens topscorer blev Malik Parsons med 19 point, efterfulgt af Andreas Holst og Gustav Knudsen med 15 hver. Både DeAndre Pinckney og Sylvester Berg havde flotte Double-Double med henholdsvis 11 point og 11 rebounds for Pinckney og 14 point og 10 rebounds for Berg.

Resultatet betyder, at Bakken stadig er ubesejret i Basketligaen, med ni sejre i ni forsøg. Derefter følger Svendborg og Horsens, med ni og otte sejre, men også med to nederlag hver.

Bakkens næste opgaver er Svendborg Rabbits gange to. Først i pokalkvartfinalen søndag i Aarhus og derefter 6. december i Svendborg i den europæiske turnering ENBL, hvor de to danske klubber er i pulje sammen.