Gensyn med Bears-profil i Estland, i kamp mellem de ubesejrede

Bakken Bears skyder 2024 i gang med et gensyn med en tidligere Bears-profil og en tidligere europæisk modstander, når der spilles ENBL-kamp i Estland 3. januar. Den tidligere profil er Kristjan Kitsing, der er estisk landsholdsspiller og nu tørner ud for Tartu Ülikooli.

Bakken Bears kom sent ind i ENBL-turneringen, og er efter to kampe stadig ubesejrede, mens Tartu har spillet tre kampe i ENBL og heller ikke er løbet ind i et nederlag endnu. Vinderen af onsdagens kamp vil derfor være i en god position til at spille med om toppen af gruppen.

Bakkens to første kampe var mod Svendborg Rabbits og Spartek Pleven, der begge er uden sejre i turneringen. To af Tartus sejre er også kommet mod hold i den nederste halvdel af otte-holds puljen, men lige før jul viste de stor kvalitet ved at slå det hidtidige tophold Bristol Flyers på udebane med 79-72.

I den fælles Estisk-lettiske liga er Tartu på en øjeblikkelig fjerdeplads, med 11 sejre i 16 kampe. Vigtigere er det dog, at det er blevet til lutter sejre på hjemmebanen i alle turneringer siden 24. november.

Shooting guard Märt Rosenthal er måske esternes vigtigste spiller, med 19,4 point i gennemsnit, og hertil 4,4 assists og 1,6 steals.

For Bakkenfans er det dog navnet Kristjan Kitsing, der vækker mest genlyd. Kitsing blev hentet til klubben efter man i 2016 kvalificerede sig til Basketball Champions League, ved at slå netop Tartu ud af kvalifikationen. Kitsing spillede 47 kampe for Bakken i sæsonen 2016-17.

Tartu er på en øjeblikkelig tredjeplads i ENBL-gruppen, mens Bakken er nummer fire. Øverst er det ligeledes ubesejrede litauiske klassehold Utenos Juventus, efterfulgt af Bristol Flyers, der dog allerede har spillet fem kampe og har tabt to.

Billede: Allan Høgholm Photography www.hoegholm.dk

Kampinfo:
Turnering: ENBL
Tartu Ülikooli vs. Bakken Bears
Sted: University of Tartu Sports Hall
Tid: Onsdag 3. januar kl. 19:00
Stream: ENBL access: https://www.youtube.com/@ENBLeague/streams
Live stats: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ENBL/2388055/

Allan Høgholm Photography www.hoegholm.dk
En institution forlader Bears
20 jun 2024

En institution forlader Bears

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 en stor profil i form af nu 34-årige...
En epoke er slut
18 jun 2024

En epoke er slut

Michel Diouf skal videre. Det virker helt mærkeligt, for senegalesiske Michel Diouf har været...
Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
NEWS ARCHIVE