Vild anden periode sender Bakken Bears forbi Svendborg Rabbits

Bakken Bears vandt anden periode af lørdagens topopgør mod Svendborg Rabbits med 31-8, og det blev afgørende. Bakken vandt kampen med 110-77 og har nu igen fire point ned til Svendborg, Horsens og Næstved, der alle er á point på en delt andenplads.

Basketligaen ser igen i denne sæson ekstremt tæt ud, med opgør, der afgøres af hvordan holdene matcher op mod hinanden. Bakken lader således til at have Svendborgs nummer, med fire Bakken-sejre hen over Basketligaen, pokalturneringen og ENBL. Til gengæld har Svendborg så slået Horsens og Næstved, mens Horsens har slået Bakken.

Det tegner altså til en spændende vinter, inden playoff-gruppespillet starter i foråret.

I lørdagens kamp startede Svendborg kampen klart bedst og, bag blandt andet syv point fra Dylan Van Eyck, kom gæsterne foran 15-24. Bakken svarede igen med scoringer fra Sylvester Berg og Gustav Knudsen og kom på 20-24, men et par tre’ere fra Svendborgs Hameir Wright gjorde det kort efter til 23-33.

Hvor første periode havde tilhørt Svendborg, gik alt imidlertid Bakkens vej i anden. De første otte minutter blev vundet 22-4, med Noah Churchill som toneangivende. Den danske guard havde 15 point inden pausen, inklusiv det enhåndede dunk, der efterhånden er blevet hans signatur.

Lige inden halvleg kom et par af kampens helt store highlights. Først steg DeAndre Pinckney til vejrs – ja, nærmest til himlen – og tipdunkede Skyler Bowlins missede tre’er til stor jubel for publikum. Minuttet efter sendte Bowlin endnu en assist til Pinckney, denne gang mens han kiggede i den helt anden retning og det vakte næsten lige så stor jubel.

På det tidspunkt kunne Bakken også nærmest gå på vandet og kunne gå til halvleg foran 56-41, efter at have vundet anden periode 31-8.

I løbet af de første fem minutter af anden halvleg blev kampen reelt afgjort. Føringen voksede til 77-53, blandt andet på flere scoringer af DeAndre Pinckney. Det store amerikaner endte med at score 32 point, hvilket er det højeste i hans professionelle karriere.

Sejren endte med at lyde på 110-77 og Bakken Bears har nu fire point ned til tre forfølgere.

I den kommende uge spiller Bakken Bears to gange på udebane; tirsdag mod Bristol Flyers i ENBL, hvorefter turen går til Amager i Basketligaen fredag.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE