Kan Amager prikke til Bears?

Fredag den 12. januar tager BK Amager imod Bakken Bears i Basketligaen. Efter Bears’ opgør mod Bristol Flyers i tirsdags skal fokus nu rettes mod den hjemlige liga og BK Amager. Amager vandt for nylig på hjemmebane over BMS Herlev, hvor københavnerne fik den første sejr i sæsonen ud af 15 kampe.  

Bakken Bears har vundet 14 ud af 15 kampe i Basketligaen. En ubesejret stime var en realitet, indtil Danmarksmestrene måtte se sig slået af Horsens IC mellem jul og nytår. Yderligere er der pres fra topholdene, hvor Horsens med 26 point ligger lige i hælene på Bears, hvor Svendborg og Næstved begge ligger med 24 point og dermed ikke langt fra Bakken Bears’ 28 point. Derfor er det vigtigt, at Bakkens spillere har fokus på eget spil samt at bevare et højt tempo i fredagens kamp mod Amager.  

Vi kommer til at udtage nogle unge spillere, og vi skal køre videre på nogle gode præstationer, hvor vi har dækket aggressivt op og spillet med højt tempo. Vi øver på at vi leverer på de parametre i alle træninger og kampe, siger head coach, Anders Sommer. 

Bears har et tæt kampprogram med mange kampe i ligaen samt i europæisk sammenhæng. Dette kan være til Amagers fordel og forbedre chancen for at slå Danmarksmestrene på fredag. 

Hos Amager er den amerikanske forward Andrew Sims, som kom til BK Amager i sommers, den helt store profil. Den 1 meter og 98 centimeter høje forward har i Basketligaen snittet 25 point og 9.4 rebounds i gennemsnit denne sæson. 

Derudover har BK Amagers pointguard Oscar Quackenbush leveret et gennemsnit på 20.3 point i sæsonen. Herfra er der dog et stykke ned til tredjepladsen på den interne topscorerliste, hvor den skadesramte Tomas Bjarkason snitter 14 point og 13.5 rebounds. 

Bears profiler har leveret flotte individuelle præstationer sæsonen igennem. Sommerens nyindkøbte amerikanske forward DeAndre Pinckney har gjort sig bemærket med sine præstationer, hvor han er blevet en favorit hos fansene i Sparekassen Danmark Basketball Center. Senest imponerede amerikaneren de aarhusianske fans ved at score 32 point på hjemmebane mod Svendborg Rabbits. Pinckney snitter 17.4 point og 9.4 rebounds i gennemsnit denne sæson i Basketligaen. 

Den danske landsholdsspiller Noah Churchill har ligeledes haft en god sæson for Bears. I Basketligaen har han formået at have et pointgennemsnit på 12.3 pr. kamp. Churchill har sæsonen igennem haft en god connection med holdkammeraten Gustav Knudsen, hvor de så sent som i lørdags fandt hinanden på banen til et alley-oop dunk. 

Basketligaen: BK Amager vs. Bakken Bears 

Tid: fredag d. 12. januar kl. 19:15 

Sted: Amager Hallen 

Stream: https://stiften.dk/jfmplay 

Livestats: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2289061/  

 

Husk at Bakken Bears spiller ENBL mod Start Lublin på tirsdag. Køb billetter her:

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE