Team FOG Næstved tager pokaltitlen

Bakken Bears var foran det meste af en spændende pokalfinale, men Team FOG Næstved endte med at tage titlen med cifrene 86-89.

Skyler Bowlin var tæt på at blive helt for Bakken, efter han i sidste minut satte tre tre-pointere og var tæt på at sætte en fjerde, efter Bakken ellers var bagud 75-82. Bakken fejlede for at stoppe tiden og Næstved ramte deres straffekast, så med 14,6 sekund igen kunne Bowlins’ tredje tre’er på 45 sekunder kun reducere til 84-86.

Eric Ayala, der blev kåret til pokalfighter med 31 point, missede et sjældent straffekast for Næstved med 12 sekunder igen. Bakken tog timeout ved stillingen 84-87 og satte Bowlin op. Han fik skudt et svært skud af, der ramte ringen og hoppede ud af banen.

Bakken fik bolden, men spillerne kunne ikke finde den tre’er, de havde brug for og Gustav Knudsen lagde i stedet et layup i kurven til 86-87 med to sekunder igen.

Nu skulle Bakken enten stjæle bolden eller fejle og sende Næstved på linjen. Næstved havde svært ved at få bolden på banen, men de lykkedes med at finde Ayala i hjørnet, hvor han blev fejlet med 0,6 sekunder på uret.

Ayala satte sikkert begge straffekast og bagud 86-89 forsøgte Skyler Bowlin et helbanes skud, som ikke talte og Næstved kunne fejre den anden pokaltitel i klubbens historie.

Bakken Bears havde ellers haft teten fra kampens start, hvor scoringer fra Evans, Bowlin og Pinckney sendte bjørnene i front med 10-0 efter tre minutter. De næste fem minutter forblev forskellen mellem holdene omkring ti point, men sidst i første periode fik Næstved strikket nogle scoringer sammen og overtog initiativet.

Eric Ayala og E. J. Dambreville satte tre’ere for sydsjællænderne inden periodepausen og tre minutter inde i anden periode sendte Ayala Næstved i front med 24-25.

Herfra var kampen igen tæt indtil halvlegspausen. Med Ayala som Næstveds mest dominerende spiller, og Ryan Evans i en scorende hovedrolle for Bakken Bears, kunne de to hold gå til pause med Bears foran 40-37.

Bakken havde to gode minutter lige efter pausen, hvor tre Ryan Evans-scoringer sendte bjørnene i front med 46-37, men Næstved kom hurtigt igen. Scoringer fra Ayala og Duncan stoppede Bakkens momentum, og inden de sidste ti minutter, stod kampen helt lige, 59-59.

Bakken Bears skal nu restituere efter tre kampe på en uge, og to på en weekend, for fredag venter det litauiske klassehold Juventus Utena på udebane i ENBL. Juventus Utena er tre’er i den litauiske liga, kun efter EuroLeague-holdet Zalgiris og Champions League holdet Rytas Vilnius.