Sejr i Newcastle giver godt udgangspunkt for kvartfinale 13. marts

Bakken Bears skal forsvare en føring på fem point 13. marts i Aarhus, når returopgøret i ENBL kvartfinalerne spilles. Det står klart efter bjørnene vandt 87-92 i Newcastle fredag aften i en kamp, der bød på masser af tempo.

Med sejren har Bakken et godt udgangspunkt på hjemmebanen midt i marts, men Newcastle viste også, at de kan bide fra sig og score hurtige point.

Bakken var således foran med 11 med tre minutter igen, efter Michel Diouf først ramte tæt på kurven, inden han satte en tre-pointer, og Gustav Knudsen satte et akrobatisk layup til 74-85.

Det fik Newcastles træner Marc Steutel til at tage timeout og den gav pote. Rickey Mcgill scorede to gange, inden Jordan Johnson satte seks hurtige point til 84-87 med halvandet minut igen.

Et varmt hjemmehold så ud til at kunne komme helt tilbage, men Skyler Bowlin viste imidlertid igen sit værd for Bakken Bears, da han først satte en tre-points scoring og så trak en fejl, der sendte ham til straffelinjen, hvor han ramte et af to skud til 84-91.

Med tre point fra Newcastles Jordan Johnson og et enkelt fra Bakkens Ryan Evans, slap Bakken afsted med en sejr på på 87-92, men Newcastle viste sig farlige til sidst.

Bakken var foran meget af kampen, uden at kunne skabe et afgørende forspring. I kampens første tre perioder bølgede kampen frem og tilbage, med flest føringer til Bakken. Først i kampen skabte Bakken en føring på ni point, 8-17, efter godt forsvar og scoringer fra seks forskellige spillere. Hjemmeholdet kom dog hurtigt tilbage og udlignede til 21-21 ved Larry Austin Jr. et minut inde i første periode.

Herfra var ingen af holdene foran med mere end syv point i en kamp, hvor begge hold meget gerne ville sætte fart på spillet. Det gik da også hurtigt op og ned ad banen og for Bakken drog især DeAndre Pinckney fordel af det, med 15 point i første halvleg.

Halvlegsstillingen var 44-50 til Bakken, men fire minutter senere tog Newcastle føringen, 54-53, på et layup fra Tajh Green. Bakken tog hurtigt føringen igen, blandt andet på fem point fra Skyler Bowlin, men de kunne ikke skabe et afgørende hul til Newcastle.

To minutter inde i fjerde periode fintede DeAndre Pinckney et skud fra toppen, men forvandlede det til en aflevering til Michel Diouf, der let scorede til 68-74. Det fik Newcastles træner, Marc Steutel, til at tage timeout, uden han dog fik nogen direkte effekt af det. Der fulgte nemlig en rodet periode, hvor der var mange mistede bolde og fejltagelser for begge hold, inden Bakken skabte føringen på 11, der satte den spændende afslutning op.

Bakkens næste opgave er allerede mandag i Horsens, hvor hjemmeholdet med en sejr kan tage førstepladsen i Basketligaen. Herefter er det Næstved, der tager to sejre i træk over Bears med til Aarhus lørdag 9. marts. Herefter følger returkampen i kvartfinalen mod Newcastle onsdag 13. marts.

Vær sikker på at få billetter til kvartfinalen – køb allerede nu.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ENBL/2412351/bs.html
Se kampen igen: https://www.youtube.com/watch?v=uGyTuNP4Cq8

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE