Bears går alene i front efter storsejr over Horsens

Bakken Bears gik med en stensikker sejr over Horsens IC påskelørdag alene i front af Basketligaen. Med en dominerende anden periode sikrede de forsvarende Danmarksmestre sig sejren på 83-66 og går dermed både i front af ligaen med to point og sikrer sig den indbyrdes sejr over Horsens.

Inden dagens kamp havde begge hold 44 point i toppen af Basketligaen, men Horsens var på førstepladsen, fordi holdet havde vundet to af tre indbyrdes opgør.

Nu har holdene vundet to kampe hver, men Bakken Bears er bedst indbyrdes, da aarhusianerne har scoret syv point mere end Horsens i de indbyrdes kampe. Skulle de to hold ende lige, når Playoff er slut, vil Bakken dermed ende øverst i stillingen. Horsens har fire kampe tilbage i Playoff, mens Bakken har fem.

Lørdag aften fulgtes holdene pænt ad de første ti minutter og det så ud til at kunne blive en af de tætte klassikere, holdene har spillet masser af mod hinanden gennem tiden.

Et par minutter inde i anden periode, eksploderede Bakken imidlertid i intensitet, både defensivt og offensivt. Horsens fik i mange angreb slet ikke bolden til kurven, for Skyler Bowlin, Michel Diouf og Gustav Knudsen stjal bolden, mens Sylvester Berg og Marcus Vinther blokerede flere skud.

I den anden ende hældte både Skyler Bowlin og Gustav Knudsen tre’ere i, mens samme Knudsen, sammen med DeAndre Pinckney, kastede kæmpestore dunks ned i kurven. På tavlen betød det, at Bakken gik fra en føring på 30-24, et par minutter inde i anden periode, til 52-36 ved halvleg.

Gennem de meste af anden halvleg byttede holdene scoringer, så Horsens fik aldrig for alvor truet med et comeback. To tre’ere på et minut, fra Horsens-anfører Frederik Rungby, skar Bakkens føring ned til 57-44, men Bakken svarede med to scoringer fra Sylvester Berg og et stort dunk fra DeAndre Pinckney, og så havde hjemmeholdet kampens største føring på 66-44.

Resten af kampen lå Bakkens forspring lige omkring 20 point og hjemmeholdet endte med at tage sejren med cifrene 83-66.

Bakken spiller allerede mandag hjemme mod Randers, inden turen går til Næstved torsdag. Sæsonens foreløbigt største mål venter så ugen efter, hvor klubben arrangerer ENBL Final Four på hjemmebane. Tirsdag 9. april spiller Bakken semifinale, mens det dagen efter er finaledag.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2407774/bs.html

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE