Ærgerligt nederlag for Bears

Det var en noget alternativ optakt de to hold havde fået til opgøret mellem Bears og Galatasaray. Kampen blev udsat en uge som følge af otte Bearsspilleres positive Covid-prøver, og forberedelserne var derfor noget anderledes end til en normal europæisk kamp. Galatasaray havde derimod fyret træneren dagen inden kampen, og de tyrkiske spillere virkede opsatte på at vise, at de fem nederlag i træk de var noteret for, i hvert fald ikke var deres skyld.

Første periode var relativt lige, men Bears fik slået et lille hul efter et flot indhop af Ryan Evans, der ankom sent til kampen efter at være blevet far tirsdag morgen, scorede bjørnene periodens sidste otte point til føring på 25-15 efter ti minutter.

Det tog dog ikke lang tid før Yigit Arslan fik bragt tyrkerne tilbage i kampen. Otte hurtige point fra hans hænder fik hjemmeholdet tilbage på 27-27, og selvom Galatasaray først kom foran i periodens sidste sekund, havde favoritterne fået overtaget. Galatasaray førte 47-45 ved pausen – og deres 32 point i anden periode var ildevarslende for Bears.

Hjemmeholdet gav ikke føringen fra sig efter pausen. Midtvejs i tredje periode fik tyrkerne slået et lille hul, og selvom Bears fik reduceret til 59-62, havde aarhusianerne ikke den saft i benene, der skulle til at hamle op med hjemmeholdet, der førte 69-61 inden sidste periode.

Hjemmeholdets topscorer RJ Hunter åbnede fjerde quarter med en treer, og Bears kom bagud med 15 point (80-65) efter et par minutters spil. QJ Peterson var velskydende og Deshawn Stephens leverede flot under kurven, men hver gang Bears var tæt på at komme igen, lavede holdet dumme turnovers

QJ Peterson blev topscorer med 22 point (+4 assists), mens Michel Diouf scorede 14 (+4 rebounds) og Tylor Ongwae og Deshawn Stephens hver 12. For Galatasaray scorede RJ Hunter 19 p, mens Brock Motum scorede 17.

Statistisk blev det afgørende, at Galatasaray vandt reboundspillet 38-29 og skød bedre trepointsprocenter (11/24 ift 11/34).