GODT FORSVAR GIVER SEJR I NÆSTVED

25 point. Det var hvad Næstved scorede i anden halvleg, og det var nøglen, der gjorde, at Bears kunne hive en sejr hjem i Arena Næstved. Bjørnene vandt 73-65 og bevarer dermed presset på HIC, der vandt en storsejr på 111-91 over Randers Cimbria. Bears er fortsat to point efter HIC, men har spillet to kampe færre.

De to hold fulgtes ad til stillingen 10-11, men så gik Team Fog på et 9-0 run. Eric Palm ramte en treer, der fik udeholdet med igen. Føring til et tændt hjemmehold på 24-18 efter en første periode, hvor Næstved dominerede reboundspillet fuldstændigt (13-7). En velspillende Kristjan Kitsing åbnede anden periode med en treer, og Bears fik stabiliseret forsvaret og reboundspillet. Kitsing sluttede med to scoringer, der gjorde at bjørnene var i kontakt ved pausen. 40-35 førte Næstved.

Bears fik langt bedre fat i både forsvar og rebounds efter halvlegspausen, mens det stadig kneb med at ramme i angrebet. Bears åbnede tredje periode med at score periodens første syv point – fem af Kitsing og to af Gesell. Time out til Næstved for at stabilisere og det lykkedes. DeVaughn Akoon-Purcell ramte en treer til 45-41, mens Næstved svarede igen med et 7-0 run – inden Bears scorede fem point i træk. En meget velspillende Morten Sahlertz ramte en treer i slutningen af perioden – 55-52 til Bears.

Fjerde periode blev meget intens, men holdene ramte stadig ikke meget. Moritz Lanegger scorede periodens første point efter mere end to minutter, men syv point i træk af Bears inkl. en treer af Eric Palm gav et fint forspring på 62-54.

Kampen var imidlertid langt fra slut. Næstved – anført af Philip Hertz – svarede igen med at score otte point i træk og med fire minutter igen var kampen lige (62-62). Kitsing, der havde siddet ude med fire fejl, ramte en treer og Akoon-Purcell satte to straffekast, der skaffede et lille hul. Næstveds Earnest Ross fik scoret igen, men Akoon-Purcell var virkelig stærk i slutfasen, og han scorede bjørnenes sidste otte point. Sejr på 73-65.

Mest scorende var DeVaughn Akoon-Purcell (23 point), mens Kristjan Kitsing scorede 15. Eric Palm scorede otte point, og Morten Sahlertz 7, som han supplerede med 6 rebounds. Chris Christoffersen scorede 6 og tog 7 rebounds.

Næstveds Phillip Nolan scorede 20 point, mens Earnest Ross scorede 14, som han supplerede med 9 rebounds.

Bakken Bears har nu en uges pause til næste kamp – hjemmekampen mod Stevnsgade den 7. marts.

TREDJE SEJR PÅ FEM DAGE

Bears hev den tredje sejr på fem dage, da holdet slog pokalmestrene fra Næstved på udebane. Bears vandt kampen 83-78 og da Horsens samtidig fulgte Bakkens eksempel og tabte til SISU, fik Bears hentet ind på førerholdet. HIC har 19 sejre i 22 kampe, mens Bears har 17 sejre – men kun i 20 kampe.

Næstved startede som lyn og torden og scorede kampens første ti point. Herefter var det ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcells tid – han satte to treere og efter to Næstved treere scorede den amerikansk-trinidadske spiller yderligere en to-pointscoring og et trepointplay – altså Bears’ første 11 point!

Selvom Næstved var i teten i starten af kampen og efter syv minutter var foran 16-6, fik Bears alligevel fat og udlignet til 19-19. Næstved havde ramt fem treere i de første ti minutter, heraf havde Patrick Onwenu to.

I anden periode fortsatte Bears sit run, der i alt blev på 10-0 fra 19-13 til 19-23. Næstveds bedste spiller Earnest Ross scorede ni Næstved-point i træk og da Philip Nolan satte to point, var Næstved i front igen (30-29). Bears havde udfordringer med at stoppe de aggressive Næstvedfolk og Mathias Christensen bringer hjemmeholdet foran 39-34. Bears får sat tre point fra straffelinjen, men er bagud 41-37 ved pausen.

Bears gik fra tredje periodes start over i zoneforsvar, og det havde Næstved svært ved at løse. Bears åbnede med seks hurtige point og selvom Næstved scorede de efterfølgende fem, satte Bears et 13-0 run sammen til føring 56-46. Det forhindrede dog ikke Næstved at hænge på, og Bears førte kun med tre point inden sidste periode (60-57), men momentum var ændret.

Bjørnene åbnede med at score de første fem point i fjerde periode, men fik aldrig slået det endegyldige hul. Næstved blev ved med at komme tilbage og da Earnest Ross satte en meget dyb treer og Næstved fejlede Bears skulle kampen afgøres fra straffelinjen. Det var dog ikke Bears’ livret og holdet scorede blot 3 af 8 straffekast og en fint spillende Deon Mitchell reducerede til 78-81. Desværre for hjemmeholdet satte Adama Darboe de sidste to straffekast og Næstved smed bolden væk i den afgørende sekvens.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede 29 point – og har således scoret 60 point på to døgn! Adama Darboe scorede 14 point, mens Chris Christoffersen spillede en virkelig flot kamp med 11 point og 11 rebounds. Bears vandt med 19 i de minutter han var på banen!

For Næstved scorede Earnest Ross 22 point, mens Deon Mitchell scorede 15. Phillip Nolan scorede 11 point og tog 11 rebounds.

Næste opgave for Bears er søndagens hjemmekamp mod SISU – holdet fra Gentofte har slået begge ligaens tophold, og kan rigtig godt bruge en sejr for at slutte i top 4 – Bears skal vinde for at holde trykket på Horsens IC, som Bears møder to gange i næste uge.