2015-11-04

Referat

Det var et historisk øjeblik da Michel Diouf tog rebounden efter et brændt trepointskud af Chasson Randle i kampens døende sekunder i den tjekkiske provinsby Nymburk. Det brændte skud og den efterfølgende rebound betød sejr til det undertippede danske hold 66-64 over de 12-foldige tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk.

Nymburk havde fire importspillere og derudover hele fem spillere, der deltog ved EM-slutrunden i september, heraf tre, der spillede for Tjekkiet, der sluttede på syvendepladsen. Nymburk fører VTB-ligaen foran hold som CSKA Moskva, så der er ingen tvivl om kvaliteten på modstanderen.

Kampen startede eller tungt for Bears. Nymburk ramte to hurtige treere og tog et væld af angrebsrebounds, men efter 6-0 føring gik hjemmeholdet i stå, og Bears gik på et 19-7 run og bragte sig dermed foran 19-13. Den tjekkiske landsholdsspiller Petre Benda fik dog reduceret inden første periodes afslutning. Nøglespiller for Bears i første periode var Darko Jukic, der scorede otte point.

Chris Christoffersen fik sin første kamp som starter, men det gav ikke bonus i første periode, hvor den 218 cm høje bornholmer begik tre fejl på de første tre minutter. Derefter kom Nicolai Iversen ind, og hans arbejdsindsats var medvirkende til den store præstation.

I anden periode scorede Nymburk de første seks point, men bedst som publikum troede hjemmeholdets maskine ville rulle over Bears, vendte kampen igen. Bears bragte sig foran 27-22 inden Vojtech Hruban ramte et par skud. Anden periode sluttede 34-34.

Også i tredje periode startede CEZ Nymburk bedst. Holdet kom foran 38-34 og 40-36, men rystet Bears af fik de aldrig. Nymburk holder sig foran i den første halvdel af tredje periode, men Bears følger med, og bringer sig efter en treer fra Mikkel Plannthin foran ved udgangen af tredje periode.

Nymburk scorede ikke i tredje periodes sidste godt to minutter, og scoringspausen holdt længere end til midt i fjerde periode. I alt lykkedes det Bears at holde tjekkerne fra fadet i 7 minutter og 36 sekunder, men uden det dog lykkedes at slå et større hul end 55-50 – altså et 7-0 run… Hruban fik med en treer udlignet til 55-55, mens hvis man kan tale om turning point i en kamp må det være Nicolai Iversen og Carles Bivias to trepointscoringer i to angreb i træk. 61-55 med to minutter igen.

Det lykkedes Bears at holde føringen med straffekastscoringer fra Bivia og Diouf indtil der resterede 33 sekunder, hvor to turnovers på fem sekunder og et par missede straffekast var ved at koste sejren. Da Howard Sant-Roos samtidig satte tre straffekast og fik reduceret til 64-65 med 17 sekunder og Nicolai Iversen blot scorede et af to kast, var afgørelsen i hænderne på Nymburk, der spillede tiden ned – men Randles miss og Dioufs rebound sikrede en højst overraskende udebanesejr.

Carles Bivia spillede en virkelig flto kamp for Bears. 20 point, 7 rebounds og 7 assists viste hans klasse. Men hele holdet skal roses for en blændende præstation – måske den største enkeltstående sejr i dansk basketballs historie?

Bears fører gruppe F i FIBA Europe Cup med to sejre i to opgør. Nymburk og slovenske KK Tajfun Sentjur har hver en sejr efter Sentjurs sikre sejr over irske Hibernia.

Der er ikke plads til at hvile på sejren – allerede lørdag spiller Bears topopgør i Basketligaen, når Bears og Horsens IC – de to ubesejrede hold – mødes i Jyske Bank Boxen, og tirsdag spilles næste kapitel i FIBA Europe Cup, når KK Tajfun Sentjur gæster Aarhus.

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE