2016-02-03

Referat

Dette var så sidste kamp i denne omgang i Bakken Bears deltagelse i FIBA EUROPE CUP.

Efter 6 flotte sejre i grundspillet, har mellemrunden budt på langt mere kvalificeret modstand – spændende kampe, som Bakken Bears uden tvivl har lært ganske meget af – og får gavn af i slutspillet (det så vi allerede i pokalfinalen mod Horsens).

Dette skulle så i øvrigt vise sig at blive en både velfortjent sejr (efter en neglebidende afslutning), en spændende kamp – med svingende præstationer fra begge sider.

Bakken Bears startede dybt koncentrerede, vel organiseret og med flot sammenspil – foruden et solidt forsvar med god kommunikation. Eneste minus var et par dumme og unødvendige fejl i en periode, hvor Bakken Bears klart var bedst og kunne afslutte de første 10 minutter foran med 25-12.

Det med de svingende præstationer blev tydeliggjort i anden periode, hvor hjemmeholdet specielt spillede uklogt i forhold til RIGTIG mange personlige fejl. Fejlstatistikken viste sidst i perioden 14 til hjemmeholdet og kun 7 til gæsterne fra Belgien. I anden periode var det et forvandlet hold, som Bakken Bears havde meget vanskeligt ved at matche – gæsterne var ganske enkelt klogere end Bears.

Gæsterne vandt anden periode med hel 32 mod 13 og førte altså 38-44… pludselig ændrede stemningen sig i hallen og kaffe/kage i pausen blev indtaget noget trist og frustreret.

Men pendulet svingede tilbage efter pausen – nu var det igen hjemmeholdet, der viste sig fra deres bedste side. Ikke mindst Darko Jukic, Carles Bivia – men også Nicolai Iversen var fremragende. Det skal bemærkes, at Bears først fik den første fejl i perioden efter 6½ minut (mon ikke coach Martin havde indskærpet dette i halvlegen).

På alle måder en fantastisk periode af Bakken Bears i begge ender af banen, der betød en fornyet føring på 63-59 – og smilene var vendt tilbage i en stemningsfyldt Vejlby Risskov Hal.

De sidste 10 minutter skulle blive lige præcis så spændende, som man kan ønske sig – og så især med hjemmeholdet, der kunne trække det længste strå.

Kampen bølgede frem og tilbage i en periode, hvor ikke mindst gæsternes nr. 6 – Robert Arnold – var en evig trussel, som stort set scorede efter behag. Vores egen Michel Diouf havde i de første tre perioder været bemærkelsesværdigt anonym (altså foruden de fire fejl, som han havde tilranet sig) – men pludselig havde han tre scoringer i træk, hvor kampen skiftede over til at have Bakken Bears i front.

Efter den femte fejl måtte han så se til de sidste to minutter fra bænken – men her var det så, at Darko Jukic viste sin store klasse – sit store potentiale. To gange drivede han mod kurven til flotte scoringer og til sidst (med 2½ sekund tilbage – hvor kampen var helt lige) det samme med det resultat, at han blev tilkendt to straffe.

Han scorede på det første – og Bakken Bears var nu foran med 82-81.

Og så ville han forsøge at ramme ringen på det sidste straffekast (altså uden at score) for at undgå spilstop. Men han var uheldig ikke at ramme ringen = timeout til Belfius Mons med 2½ sekund på kampuret.

Belgierne fik sat spillet op – men fra stor afstand missede de deres sidste skud – og publikum og hjemmeholdets spillere kunne bryde ud i jubel.

Endelig en sejr til Bakken Bears i mellemrunden.

For gæsterne var det som allerede nævnt Robert Arnold med 32 point – foruden Andre Collins med 16 point og Amaury Gorgemans med 10 point, der var toneangivnde.

For hjemmeholdet var de mest scorende Darko Jukic med 23 point, Carles Bivia med 18 point og Michel Diouf med 10 point.

Næste hjemmekamp er på mandag den 8. februar kl. 18.15 mod Randers Cimbria

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE