2016-03-17

Bakken Bears lykkedes med at spille i højt tempo og fik rimeligt fat i reboundspillet, og det gav endnu en sikker sejr i DM-kvartfinaleserien mod Stevnsgade og Bears kan nu kvalificere sig til DM-semifinalerne i mandagens tredje kamp.

Bears tangerede den største slutspilssejr i dansk basketballs historie med sejren på 52 overskydende point – en rekord holdet var et point fra i mandagens kamp 1.

Første periodes første halvdel var tæt og midt i perioden førte Nørrebrodrengene 11-10. Så sluttede spændingen imidlertid, da Bears gik på et 17-0 run. Første periode sluttede 29-16 og Bears havde ramt fem trepointscoringer.

Mønsteret med mange treere blev fulgt i de efterfølgende perioder, og ligeledes lykkedes det Bears konstant at trække fra. Bears førte 59-33 ved pausen og hele 96-46 efter 30 minutter. I tredje periode havde Bears et 23-1 run.

De første tre perioder var kendetegnet ved en fokuseret indsats med fornuftigt forsvar og højt tempo. Først i fjerde periode dalede tempoet og antallet af turnovers steg. Bears vandt 119-67.

Bears endte med at skyde 63% på treere (19/30) og vandt reboundspillet med 10 (37-27). Mest scorende var Carles Bivia med 28 point på knap 18 minutters spil (7/7 på treeren), mens Darko Jukic scorede 19 point og tog 9 rebounds. Shawn Glover scorede 14 point, Mikkel Plannthin 13 og Michel Diouf 13. Alle Bearsspillede spillede mellem 11 og 24 minutter.

For Stevnsgade var Bruno Cingala-Mata 17 point og han tog 17 rebounds. En velspillende David Balaton scorede 14 point.

Kamp tre er mandag – Bears har hjemmebane med tip off-tidspunkt kl. 18.15. Bears kan med en sejr kvalificere sig blandt de fire bedste hold i Danmark for 20. sæson i træk!