2016-04-18

Referat

Bakken Bears fik en perfekt start på DM-finaleserien med en stor sejr i finale et i Forum Horsens. Bakken Bears vandt 88-66 efter en rigtig god indsats og fik et godt rygstød inden finale to som allerede spilles onsdag. Bjørnene leverede en super forsvarsindsats i størstedelen af kampen og vandt reboundkampen 53-37.

En lige start i første periodes første minutter til stillingen 5-5 blev afløst af et 7-0 run til Bears. Bjørnene holdt en føring på knap ti point i resten af perioden til føring 19-10 ved periodepausen. HIC tog ellers en god håndfuld angrebsrebounds i første periode, men fik ikke udnyttet dette til mange scoringer. Godt forsvar i første periode blev afløst af lidt mere svingende defensivt spil i anden periode. HIC ramte tre hurtige treere og fik reduceret til 21-24, men så blev det Bears’ tur til at ramme udefra, og udeholdet fik hul igen. Fremragende spil af Morten Sahlertz, der scorede 11 point i den første halvdel af anden periode gav føring på 39-25 og det kom HIC sig aldrig over. Hjemmeholdet gav aldrig op, men fik ikke gang i insidespillet, som Bears dominerede. Bears sluttede første halvleg med en føring på 49-37.

I tredje periode ramte Sahlertz endnu en treer efterfulgt af en af Darko Jukic, der spillede trods sin lyskeskade. Sejren kom aldrig i fare i de sidste halvanden periode, hvor Michel Diouf virkelig dominerede under begge kurve.

Bakken Bears skød 50 % på trepointdistancen (12/24) imod Horsens ICs 29% (6/21). HICs statistiske fordel var – udover at holdet faktisk havde tre afslutninger mere end Bears – at holdet fik begrænset antallet af turnovers til 11 imod bjørnenes 18.

Morten Sahlertz var mest scorende med sine 21 point på bare otte skud og samtidig tog han seks rebounds. Thomas Lærke scorede 19 point som han supplerede med fem rebounds, mens Carles Bivia scorede 15 point og havde seks assists. Eneste spiller med en double-double var Michel Diouf med 12 point og 13 rebounds.

For HIC scorede Nimrod Hilliard 19 point og havde seks assists, mens Marquis Addison scorede 14 point og tog otte rebounds.

Kamp to spilles allerede onsdag i Vejlby-Risskov Hallen – Bears kan med en sejr her give sig selv et fantastisk rygstød inden serien fortsætter næste mandag i Horsens.

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE