2016-04-18

Referat

Bakken Bears fik en perfekt start på DM-finaleserien med en stor sejr i finale et i Forum Horsens. Bakken Bears vandt 88-66 efter en rigtig god indsats og fik et godt rygstød inden finale to som allerede spilles onsdag. Bjørnene leverede en super forsvarsindsats i størstedelen af kampen og vandt reboundkampen 53-37.

En lige start i første periodes første minutter til stillingen 5-5 blev afløst af et 7-0 run til Bears. Bjørnene holdt en føring på knap ti point i resten af perioden til føring 19-10 ved periodepausen. HIC tog ellers en god håndfuld angrebsrebounds i første periode, men fik ikke udnyttet dette til mange scoringer. Godt forsvar i første periode blev afløst af lidt mere svingende defensivt spil i anden periode. HIC ramte tre hurtige treere og fik reduceret til 21-24, men så blev det Bears’ tur til at ramme udefra, og udeholdet fik hul igen. Fremragende spil af Morten Sahlertz, der scorede 11 point i den første halvdel af anden periode gav føring på 39-25 og det kom HIC sig aldrig over. Hjemmeholdet gav aldrig op, men fik ikke gang i insidespillet, som Bears dominerede. Bears sluttede første halvleg med en føring på 49-37.

I tredje periode ramte Sahlertz endnu en treer efterfulgt af en af Darko Jukic, der spillede trods sin lyskeskade. Sejren kom aldrig i fare i de sidste halvanden periode, hvor Michel Diouf virkelig dominerede under begge kurve.

Bakken Bears skød 50 % på trepointdistancen (12/24) imod Horsens ICs 29% (6/21). HICs statistiske fordel var – udover at holdet faktisk havde tre afslutninger mere end Bears – at holdet fik begrænset antallet af turnovers til 11 imod bjørnenes 18.

Morten Sahlertz var mest scorende med sine 21 point på bare otte skud og samtidig tog han seks rebounds. Thomas Lærke scorede 19 point som han supplerede med fem rebounds, mens Carles Bivia scorede 15 point og havde seks assists. Eneste spiller med en double-double var Michel Diouf med 12 point og 13 rebounds.

For HIC scorede Nimrod Hilliard 19 point og havde seks assists, mens Marquis Addison scorede 14 point og tog otte rebounds.

Kamp to spilles allerede onsdag i Vejlby-Risskov Hallen – Bears kan med en sejr her give sig selv et fantastisk rygstød inden serien fortsætter næste mandag i Horsens.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE