2016-10-18

Bears taber trods rigtig god første halvleg.

Bakken Bears tabte den første kamp i Basketball Champions League, da et stærkt tjekkiske mesterhold, CEZ Nymburk, vandt 75-57 i Vejlby-Risskov Hallen. Det var en tættere kamp end ciffrene antyder, tjekker førte nemlig blot med et point i starten af anden halvleg, men herefter får bjørnene ikke lagt tryk nok på forsvaret og havde ikke tålmodigheden i angrebet.

Det var en første periode med rigtig dårlige scoringsprocenter. De første syv minutter endte således 7-7 og de efterfølgende tre også uafgjort, så stillingen efter første periode var 13-13. I starten af anden periode scorede Nymburk de første seks point og udeholdet var også foran 19-23 inden DeVaughn Akoon-Purcell og Dwayne Benjamin tog over. De og resten af bjørnene gik på et 20-4 run til føring 39-27 i en fyldt og kogende hal. Desværre sluttede Nymburk bedst med halvlegens sidste seks point.

Anden halvleg leverede ikke mange lyspunkter for Bears. Tjekkerne startede med at gå på et 13-2 run i tredje periode (og dermed 19-2 i alt), og selvom Bears kæmpede for fuld kraft var det svært at hænge på tjekkerne, der dog kun førte 54-50 efter 30 minutter. Bryon Allen spillede fantastisk i tredje periode, hvor han scorede ti point.

I fjerde periode startede Mike Gesell godt for Bears, der fik reduceret til 56-57 med godt otte minutter igen. Herefter stoppede Bears med at lægge pres på i forsvaret og efterhånden som Nymburk øgede føringen, blev angrebet mere og mere presset. Bears scorede blot et point i de sidste otte minutter af kampen og dermed kun syv point i fjerde periode, og Nymburk vandt en resultatetmæssig komfortabel sejr på 75-57. Bryon Allen scorede 13 point i den afgørende periode og 25 point i alt.

Næste opgave for Bears er søndagens hjemmekamp mod Svendborg Rabbits, herefter gælder det BC Aris i Grækenland.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE