2017-10-12

Bears videre efter svær kamp – slår Cimbria 100-84

Bakken Bears kvalificerede sig torsdag aften til pokalturneringen efter en sejr over Randers Cimbria. Bears vandt 100-84, men det der lyder som en sikker sejr, var det bestemt ikke. Simon Bjørnebo bragte udeholdet foran 73-72 med knap ni minutter igen, men et 10-0 svar fra Bears’ side gav det endelige hul.

Måske var bjørnenes bedste spiller som sædvanligt DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 22 point, tog 5 rebounds og havde 6 assists? Måske var det Jaye Crockett, der leverede sin suverænt bedste kamp og ligesom sin landsmand scorede 22 point, som han supplerede med 5 rebounds og 5 steals? Eller måske var det Michel Diouf, der scorede 18 point, tog 14 rebounds og havde 2 steals, 2 assists og 2 blocks – og som også i statistikkerne kan læse, at Bears vandt med 31 point i de godt 24 minutter han spillede?! Uanset var det et Bears-hold, der stadig kæmper med at sammensætte en hel, god kamp.

Bears bragte sig foran 27-19 i slutningen af første periode, og så ud til at være i kontrol, men hen over periodepausen scorede Cimbria 11 point i træk, heraf to trepointscoringer af Chris Nielsen. Resten af anden periode var ganske lige og bjørnenes føring, der var på fem point (27-22) efter første periode var skrumpet til blot at være på to point (51-49) ved halvlegspausen. Bears startede til gengæld tredje periode klart bedst og efter Randers havde udlignet til 53-53 gik bjørnene på et 12-0 run, som måske kunne tolkes som en tidlig afgørelse. Deuce Bello, der ellers var i fejlproblemer løftede sit spil og scorede syv point, her i blandt et fremragende dunk i trafik i Cimbrias jagt på Bears, der blot førte 72-68 inden de sidste ti minutter.

Sidste quarter startede de orangeklædte bedst med fem point efterfulgt af et misset, åbent trepointskud, men Bears kunne vejre morgenluft med ti ubesvarede point. Cimbria nåede ikke tættere på end otte point (86-78 med godt fire minutter igen), og til sidst kunne Bears trille sejren i land.

For Cimbria scorede en velspillende Kyndahl Hill 23 point, som blev suppleret med 12 rebounds, mens Chris Nielsen og Deuce Bello scorede 17 point og Charlie Burgess 15.

Bakken Bears havde hele 25 afslutninger flere end Cimbria, der dog skød syv straffekast flere end Bears. Randers’ 23 turnovers (mod 12 til Bears) kostede dyrt og selvom Randers skød fremragende 3-pointprocent (42% – 11/26 imod Bears 22%) manglede Randers for meget til sidst. For Bears var det især godt arbejde i reboundspillet (Bears havde 47, heraf 20 i angrebet imod Randers’ 33) og de færre turnovers, der gav sejren.

Bakken Bears er andet hold kvalificeret til kvartfinalerne – det første blev Svendborg Rabbits, der slog SISU (2. division). Bears-Cimbria var et af to opgør mellem ligahold, det andet står mellem Næstved og Hørsholm – to hold, der i øvrigt mødtes torsdag aften i pokalturneringen (Næstved vandt 86-80). Bakken Bears’ farmerhold, EBAA (1. division), spiller imod Basketligaholdet Stevnsgade. Den kamp spilles onsdag den 18. oktober.

Der trækkes lod til kvartfinalerne i uge 43, og kvartfinalerne afvikles inden 17. november.

Næste Bearskamp spilles på onsdag – på udebane imod Avtodor fra Rusland – mens næste hjemmekamp spilles onsdag den 25. oktober kl. 18.30, hvor modstanderen er SL Benfica. Begge kampe er i FIBA Europe Cup.

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE