2017-10-25

STOR SEJR OVER PORTUGISISKE MESTRE

Bakken Bears vandt en flot sejr over det portugisiske mesterhold SL Benfica. Bears vandt 95-76 efter en kamp, hvor Bears førte stort set fra start til slut. Bjørnene rykkede fra midt i første periode og så sig ikke tilbage, og blev hjulpet af at de portugisiske gæster ikke ramte mange – ellers helt åbne – skud før halvlegspausen. Det tog holdet revanche for i anden halvleg, da Benfica var tæt på at indhente hjemmeholdet, men Bears satte trumf på til sidst og sejren på hele 19 point giver Bakken førstepladsen i puljen, hvor alle hold har en sejr og et nederlag.

Benficaprofilerne Carlos Morais og Tomas Barroso scorede slet ikke i første halvleg, men satte til sammen 33 point på tavlen efter pausen. De to spillere var afgørende i forhold til Benficas comebackforsøg, mens Bears’ DeVaughn Akoon-Purcell scorede 12 point i fjerde periode og fjerne tvivlen om sejren.

Akoon-Purcell scorede 25 point og tog fem rebounds, mens Jaye Crockett scorede 20 og tog 9 rebounds. For Benfica scorede Morais 21 point, mens Antywane Robinson scorede 16 point.

Bakken Bears vandt reboundkampen 41-34. Bears havde også flest assists (25-14), færrest turnovers (10-18) og de bedste skudprocenter i alle kategorier – og med de statistikker, er det svært at tabe kampen.

Bakken Bears har kun tre gange vundet større i europæiske kampe. Udover de to sejre over det sammensatte irske hold, Hibernia, i efteråret 2015, skal vi helt tilbage til efteråret 2005 for at finde en større sejr, da det hollandske hold Den Bosch blev besejret i efteråret 2005.

Bears spiller igen på hjemmebane allerede lørdag, når Hørsholm kommer på besøg i Basketligakampen. Onsdag spilles næste kamp i FIBA Europe Cup – modstanderen er litauiske Nevezis, der tirsdag vandt over Avtodor Saratov i den særdeles lige gruppe.

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE