2018-10-11

Aftenens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og Randers Cimbria begyndte med højt tempo. Udeholdet fra Randers åbnede med en flot forsvarsaktion, hvor man fik fremtvunget et steal. Det var dog det aarhusianske hjemmehold, der fik bolden gennem kurven først. Amerikanske Ryan Evans satte to point på tavlen. Randers svarede dog igen i den anden ende med en lang treer. Cimbria fra dog ikke ene om at stå godt i forsvaret. Bakken Bears’ Tylor Ongwae ville også lege med, og han lavede et flot steal, der førte til en dunk i den anden ende til stor begejstring for hjemmeholdets fremmødte tilskuere.

Det lignede herefter et lille overtag til Bakken Bears, hvor amerikanske Tobin Carberry blev fejlet på en treer og scorede på alle tre efterfølgende straffekast. Dette gav på daværende tidspunkt en føring på 13-8 til hjemmeholdet, hvor amerikaneren havde sørget for syv af dem. Men bedst som det så ud til at gå Bears’ vej, så smed hjemmeholdet flere bolde væk i angrebet. Randers udnyttede uskarpheden fra værterne. De arbejdede sig stille og roligt ind i kampen, og med blot ét minut tilbage kom Randers foran for første gang i kampen til stillingen 20-21. Bakken Bears’ rutinerede Adama Darboe lukkede første periode af med en treer, og Bears førte nu pludselig med 23-22 ved slutningen på første periode. En periode med flot spil fra begge mandskaber, der skiftedes til at tage føringen flere gange.

Bakken Bears åbnede anden periode bedst med fire ubesvarede point, men det var alligevel hjemmeholdets head coach Steffen Wich, der tog kampens første timeout. På Bears-bænken var man ikke tilfreds med rebound-arbejdet, hvor Randers fik fat i det hele. Dette virkede til at sætte noget i gang hos hans spillere, eftersom de fik fat i flere rebounds med scoringer til følge. Dette fik Randers’ head coach Jimmy Moore til at tage timeout, men lige lidt hjalp det for gæsterne. Bakken Bears dominerede resten af perioden. Randers havde svært ved at følge op på deres gode første periode, og bjørnene kunne gå til pause med en føring på 59-32.

Tredje periode fortsatte med samme billede, hvor Bears var solide og effektive i begge ender af banen. Angrebsspillet var gået fuldstændig i stå for Randers, hvor man brændte alt for mange chancer. De havde det også svært med hjemmeholdets defensiv, der var gode til at lægge pres og stresse kronjyderne, hvilket frustrerede dem. Chris Nielsen var bedste mand for Randers, og han scorede mange flotte point. Dette var dog ikke nok, når man generelt brændte for mange chancer og ikke kunne dæmme op for Bakken Bears’ offensiv. Aarhusianerne virkede ikke til at skue til scoringstavlen undervejs, og de bankede derudaf. Tredje periode sluttede med cifrene 83-47.

Fjerde og sidste periode var lidt en flad fornemmelse, hvor man sad med indtrykket af, at kampen reelt var afgjort for mange minutter siden. Udeholdet fra Randers skal dog roses for at spille en flot periode. De spillede for at slutte godt af trods det ventede nederlag, og de formåede at vinde fjerde periode med 27-26. Dette var dog ikke nok til at ændre på, at der var klasseforskel i Aarhus torsdag aften.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE