2018-10-24

Kampen åbnede meget rodet med flere turnovers og brændte chancer for begge mandskaber. Det virkede dog som om, at begge hold blot skulle finde fodfæste i kampen. Angrebene begyndte så småt at rulle, men det var Bakken Bears som det mest effektive hold. De ukrainske værter slog dog hurtigt tilbage, og efter seks minutters spil førte hjemmeholdet med 14-10. Efter en timeout slog Bakken Bears dog tilbage, og de bragte sig foran med 19-16 med ét minut tilbage af første periode. Første periode sluttede med en føring på 24-18 i Bakken Bears’ favør.

Udeholdet fra Bakken Bears åbnede anden periode bedst. Man havde bestemt overtaget i det altid vigtige rebound-spil. Ukrainerne kom forsat til scoringer, men danskerne fastholdte forspringet. Efter tre minutters spil var stillingen 25-32. De ukrainske mestre viste dog ved flere lejligheder prøver på sit gode spil med flotte kombinationer. Det var dog indtil videre ikke nok til at bringe sig foran mod aarhusianerne. Men som det sker så mange gange før i basketball, så kommer scoringer i perioder. Dette lukrerede ukrainerne på, og de bragte sig tilbage i kampen på blot få minutter med et par scoringer i træk uden Bears-scoringer. De danske mestre mærkede dog presset, og de skruede en smule op for tempoet. Pludselig var forspringet tilbage på syv point. Bakken Bears trak en smule fra mod slutningen, og man førte med ti point med tredive sekunder tilbage, hvilket også var kampens største føring. Anden periode endte med en føring på 51-42 i Bakken Bears’ favør.

Tredje periode fik en meget rodet indledning, men det var fortsat gæsterne fra Bakken Bears, der var det bedste hold. Forspringet var efter tre minutter oppe på elleve point. De ukrainske værter virkede til at have svært ved at finde nøglen til at åbne Bakken Bears’ forsvar. Man sad dog med fornemmelsen af, at tingene kunne vende hurtigt, som det havde gjort tidligere i kampen. Og ganske rigtigt. På blot få minutter kom ukrainerne frem til flere scoringer i træk, og forspringet var pludseligt reduceret til tre point og blot en enkelt boldbesiddelse. Bakken Bears skruede dog atter engang op for tempoet, og forspringet var tilbage på ti point. 66-76.

Fjerde periode begyndte med Bakken Bears som det klart bedste hold. De virkede stålsatte på at lukke kampen. De skruede gevaldigt op for tempoet, og de bragte sig foran med femten point efter fem minutter af fjerde og sidste periode. Hjemmeholdet fra Cherkaski Mavpy kunne slet ikke følge med danskernes tempo halvvejs inde i perioden. Bakken Bears virkede endnu engang til at overmatche sin modstander på fysikken mod slutningen af kampene. Ukrainerne skulle kæmpe meget for enhver scoring, mens danskerne scorede mere eller mindre efter behag. Ukrainerne kæmpede forgæves, men det var ikke nok. Bakken Bears kunne dermed sikre sig en ny overbevisende sejr i europæisk sammenhæng. Kampen sluttede 77-106.

Kampens mest scorende spiller blev amerikanske Ryan Evans med 24 point.

En institution forlader Bears
20 jun 2024

En institution forlader Bears

Bakken Bears præsenterede inden sæsonen 2018/19 en stor profil i form af nu 34-årige...
En epoke er slut
18 jun 2024

En epoke er slut

Michel Diouf skal videre. Det virker helt mærkeligt, for senegalesiske Michel Diouf har været...
Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament
18 jun 2024

Bears justerer strategi og styrker ejermæssigt fundament

Danmarks mest vindende sportsklub, basketballklubben Bakken Bears, tilpasser sin strategi, så akademiet styrkes samtidig...
Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS
17 jun 2024

Award Night var god sæsonafslutning for BearsPLUS

I torsdags kunne vi sige tak for endnu et fantastisk år i BearsPLUS-netværket med...
NEWS ARCHIVE