2018-10-30

Dagens kamp mod Prishtina åbnede som en sand europæisk kamp. Stemningen i Vejlby-Risskov Hallen var intens allerede fra begyndelsen, og det virkede til at forplante sig hos spillerne, der virkelig kom godt fra start med flere flotte scoringer. Bakken Bears førte med 8-2 efter tre minutters spil. Mesterholdet fra Kosovo havde en smule vanskeligheder ved at komme til scoringer i kampens indledning, og dette lukrerede hjemmeholdet på. Stillingen var 14-5 efter seks minutter. Den gode start for Bakken Bears fik udeholdet til at tage timeout. Der var inden kampen talt om en lille gruppefinale, og det virkede bestemt til, at aarhusianerne var opsatte på at sætte sig på førstepladsen i gruppen. I basketball kommer pointene oftest i stimer, og udeholdet fik desværre en lille stime efterfølgende. Det går hurtigt i europæiske kampe, og Bakken Bears’ føring var pludselig reduceret til 22-19 og blot en enkelt boldbesiddelse. Første periode sluttede dramatisk af, da Prishtinas træner fik en teknisk fejl for overdrevet brok overfor dommeren. Første periode slutter med stillingen 28-21 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode begyndte lige så hæsblæsende som første periode. Begge mandskaber spillede med enormt højt tempo og effektivt angrebsspil. Det stod hurtigt klart, at der var tale om de to bedste hold i Gruppe E. Kampen var fortsat enormt fysisk, hvor spillerne gav sig fuldt ud i rebound-spillet og kastede sig heroisk efter samtlige løse bolde. Det var indtil videre status quo i forhold til scoringer til holdene, og Bakken Bears førte fortsat med syv point fire minutter inde i anden periode. De danske mestre var dog hurtige til at ændre på denne tendens. Tobin Carberry og Tylor Ongwae satte to hurtige treere med få sekunders mellemrum, og pludselig havde hjemmeholdet kampens største føring. Z Mobile Prishtina skulle på nuværende tidspunkt passe på med ikke at falde for langt bagud inden pausen. Første halvleg sluttede med et forspring på ti point til Bakken Bears. De danske mestre spillede en fremragende anden periode, men det var dog nogle andre, der løb med periodens største højdepunkt. Ved udeholdets afsluttende straffekast sørgede Risskov Efterskole for det foreløbige højdepunkt, da de 50 fremmødte elever i fællesskab råbte ”you are gonna choke it” til stor morskab for resten af hallen. De høje og flabede tilråb virkede til at have den ønskede effekt, og udeholdet brændte også straffekastet til stor og højlydt morskab for efterskoleeleverne. Anden periode sluttede med stillingen 56-46 til Bakken Bears. Momentum lå hos de danske mestre.

Bakken Bears lagde bedst ud efter pausen i tredje periode. De danske mestre stod for de første fem point og udbyggede dermed føringen yderligere. Særligt hjemmeholdets Tobin Carberry var i højt spillehumør. Amerikaneren satte med en flot treer sit tyvende point i kampen – blot fire minutter inde i tredje periode. Bakken Bears fortsatte det fremragende angrebsspil, og Z Mobile Prishtina begyndte at få vanskeligheder med at få bolden i kurven på oplagte muligheder. Dette kostede dyrt for mestrene fra Kosovo, og de var bagud med 77-58 med tre minutter tilbage af tredje periode. Bakken Bears havde på imponerende vis formået at holde kadencen hele kampen, og det virkede til at være for stor en mundfuld for østeuropæerne. Hjemmepublikummet i Vejlby-Risskov Hallen kunne se sine danske mestre slutte tredje periode med en føring på 84-67.

Fjerde og sidste periode begyndte bedre for udeholdet fra Z Mobile Prishtina, der fik flere scoringer på tavlen. Desværre for holdet fra Kosovo, så havde Bakken Bears ikke glemt at spille basketball af den grund. Holdet fortsatte sin enorme effektivitet i angrebsspillet, hvilket ret beset gjorde det umuligt for udeholdet at hente ind på forspringet. Østeuropæernes Meriton Berisha gjorde dog sit for at holde sit mandskab inde i kampen. Han havde scoret ti point efter fire minutter af fjerde periode. Med tre minutter tilbage af kampen førte Bakken Bears dog med 96-80, og meget skulle derfor gå galt, hvis ikke man skulle trække sig sejridt ud fra opgøret mod det andet hold i gruppen med maksimumpoint. I kampens afsluttende fase var der heller ingen vej tilbage for udeholdet. Bakken Bears viste sig for gode, og danskerne sætter sig på førstepladsen i gruppen med en sejr på 108-84.

Tobin Carberry blev kampens mest scorende spiller med 26 point.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE