2019-01-13

Bakken Bears kom skævt fra start i dagens pokalkvartfinale mod Horsens IC på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre kunne ikke komme til afslutninger, mens de gæstende ærkerivaler ingen problemer havde med et finde kurven. Horsens kom i kampens første minutter foran med 5-0. Bakken Bears’ første scoring kom efter to minutter, hvor amerikanske Ryan Evans scorede på en lang toer. Horsens fortsatte dog ufortrødent, og med tre minutter spillet af første periode var stillingen 2-9. Aarhusianerne kom dog bedre med efterfølgende med flere sccoringer i træk og bragte sig tilbage i kampen halvvejs inde i første periode. Stillingen var 9-12 i Horsens favør. Der var inden dagens pokalkvartfinale lagt op til et seværdigt opgør mellem to mandskaber, der for alt i verden vil undgå at tabe til den evige rival. Forventningerne til dagens kamp blev bestemt også indfriet med intens stemning fra lægterne og blandt begge holds spillere på banen. En enormt spændende og fysisk første periode sluttede med Horsens som det bedste af de to hold, men Bakken Bears havde fået bedre fat i spillet. Lovende takter fra begge mandskaber inden anden periode. Første periode sluttede med stillingen 23-27 i Horsens favør.

Anden periode begyndte knapt så effektivt fra de to mandskaber, men det var med samme fysiske intensitet fra alle involverede spillere på banen. De hold var uden tvivl beviste om kampens betydning. Taberen af dagens kamp kunne vinke farvel til videre avancement og muligheden for at vinde pokalturneringen. Kampen var halvvejs inde i anden periode fortsat hele lige mellem de to hårdt kæmpende mandskaber, men det var stadig udeholdet fra Horsens i førersædet med en smal føring på to point til stillingen 41-43. Gæsterne fra Horsens formåede dog at trække fra hver gang, at Bakken Bears nærmede sig i stillingen. Sølvvinderne fra sidste år scorede efterfølgende syv ubesvarede point og bragte føringen op på otte point til stillingen 41-50 med to minutter til pause. Hjemmeholdet fra Bakken Bears kom bedre med mod slutningen af anden periode, men Horsens kunne gå til pause med en føring på syv point til stillingen 46-53.

Tredje periode åbnede med en enorm effektivitet i angrebsspillet fra begge mandskaber, der scorede på alle sine angreb i de indledende minutter efter pausen. Hvis det skulle lykkes for Bakken Bears at indhente Horsens’ føring, så blev de nødt til få nogle defensive stop. Aarhusianerne blev dog hjulpet godt på vej efter en usportslig fejl af Horsens med efterfølgende scoring på straffekast og en tre point på den ekstra boldbesiddelse. Kampen var utrolig tæt, og med fem minutter tilbage af tredje periode nærmede Bakken Bears sig for alvor udeholdet på scoretavlen. Stillingen var 62-63 fem minutter inde i perioden. Men som det skete tidligere i kampen, så trak Horsens igen fra, da Bakken Bears nærmede sig. Gæsterne scorede otte ubesvarede point til stillingen 62-71 med to minutter tilbage af tredje periode. De danske mestre formåede dog endnu engang at kæmpe sig tilbage i kampen. Det var i sandhed et rigtigt pokaldrama, som tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen var vidner til. Stillingen efter tredje periode var en føring til Horsens på blot tre point. Stillingen var 70-73.

Fjerde og sidste periode åbnede med et rent skydetelt. De to hold skiftedes til at sænke lange treere til stor fornøjelse for tilskuerne. Det var dog udeholdet fra Horsens der kom bedst ud af de efterfølgende minutter. Bakken Bears havde problemer med at få afslutningerne i kurven. Stillingen var på dette tidspunkt 83-91, og klokken begyndte at blive en faktor for de aarhusianske værter. Der var ikke råd til ret mange fejl, hvis man skulle tilbage i kampen. Med to minutter tilbage af kampen begyndte det hele at spidse til, og det kunne man mærke på begge mandskaber. De håbefulde tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen sad på kanten af sæderne og så nervøst til, mens Bakken Bears skulle forsøge at lave et comeback til allersidst i kampen. Miraklet, som tilskuere håbede på, blev en realitet. Morten Sahlertz satte en treer i sidste sekund og sikrede overtid. Vanvittigt drama i dagens pokalkamp.

Overtiden begyndte med Bakken Bears som det bedste hold, og de bragte sig foran med fem point. Horsens IC formåede dog at holde hovedet koldt og være skarpest til sidst. Gæsterne kunne dermed sikre sig en sejr efter overtid på 106-111.

Spotlight Gustav Knudsen
08 feb 2023

Spotlight Gustav Knudsen

Dunkeministeren Gustav Knudsen er oprindeligt fra Virum, men flyttede allerede som 16-årig til Spanien,...
Fastelavn i hulen
08 feb 2023

Fastelavn i hulen

Lørdag 11 februar kl.14. starter en hektisk uge for Bakken Bears. Første modstander er...
Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus
07 feb 2023

Students’ Basketball Party ruller sammen med Studenterhus Aarhus

Studenterhus Aarhus er igen med til at skabe den fedeste studenterfest i Aarhus. Ølbaren...
Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?
06 feb 2023

Rundt om ligaen: Kan BMS Herlev og Svendborg komme i semifinalerne?

Med den forgangne weekends resultater er top seks i ligaen på plads. BMS Herlev...
NEWS ARCHIVE