2019-01-23

Første periode i dagens udekamp i FIBA Europe Cup mod hollandske ZZ Leiden begyndte meget vanskeligt for Bakken Bears. De danske mestre havde i kampens indledning store problemer med at finde kurven, men de hollandske værter ikke havde de store problemer. Aarhusianerne virkede ukoncentrerede i første periode, hvor man smed flere bolde væk i angrebsspillet. Men den helt store forskel var evnen til at ramme på sine skud og evnen til at rebounde i begge ender af banen. ZZ Leiden havde flere spillere, der var kommet godt i gang på scoringstavlen, mens det noget ukarakteristisk for Bakken Bears kun var en enkelt spiller i form af Ryan Evans, der var kommet ordentligt i gang. Aarhusianerne kom dog bedre med mod slutningen af første periode, hvor blandt andet Adama Darboe satte nogle flotte treere. Men til trods for det bedre spil mod slutningen, så ændrede det ikke på, at Bakken Bears var bagud med 27 – 17 efter første periode. Ryan Evans, Adama Darboe og Morten Sahlertz var det eneste spillere med point på tavlen.

Bakken Bears om indledningsvist udmærket ud til anden periode mod det hollandske hjemmehold, hvor man hentede en smule ind på forspringet på 10 point. Leiden skruede dog op for tempoet igen halvvejs inde i perioden og bragte sig foran med 15 point. Værterne havde let ved at komme til scoringer, mens de danske mestre måtte kæmpe utrolig hårdt for sine scoringer. Danskerne begik generelt mange fejl, hvilket tydeligvis frustrerede head coach Steffen Wich på sidelinjen. ”Bjørnene” arbejdede hårdt de sidste par minutter inden pausen og fik sat nogle vigtige scoringer på tavlen, så forspringet ud til tredje periode ikke ville være for uoverkommeligt at indhente. De danske mestre var bagud med 10 point til stillingen 49 – 39. Ikke den bedste kamp af Bakken Bears indtil videre, men de var bestemt stadig med i kampen.

Bakken Bears kom godt ud til tredje periode med en øjeblikkelig treer fra Tobin Carberry. Leiden kvitterede med et direkte modsvar i den anden ende med en tilsvarende treer. Danskerne satte dog i det efterfølgende angreb flot spil sammen, der førte til endnu end scoring. Flotte tendenser fra de danske mestre efter pausen, og det fik Leiden til at foretage timeout kort efter pausen. Dette virkede desværre for Bakken Bears til at have haft en effekt på det hollandske mandskab. De kom utrolig stærkt ud og øgede igen forspringet – denne gang til 14 point. Aarhusianerne havde store vanskeligheder med at lukke hullet mod slutningen af perioden, hvor ZZ Leiden trak yderligere fra. Tingene gik i den grad hjemmeholdets vej, og det blev nok bedst illustreret ved en hollandsk half-court buzzer beater til at slutte tredje periode. Dette bragte forspringet op på 20 point til stillingen 79 – 59.

De danske mestre lignede dog ikke et hold, der havde givet op endnu. De startede som lyn og torden i fjerde og sidste periode med at sætte 10 hurtige point på tavlen. Hjemmeholdet fra Leiden havde kun sat to point på tavlen, og det lignede ikke længere en umulig opgave for det danske mandskab. Bakken Bears fortsatte ufortrødent de efterfølgende minutter, og halvvejs inde i perioden var man blot bagud med fire point. En fantastisk comeback kunne være under opsejling. Med blot et enkelt minut tilbage af kampen var Bakken Bears blot bagud med et enkelt point. Leiden svarede på det efterfølgende angreb igen med en topointscoring, så det hollandske forspring var oppe på tre point med 40 sekunder tilbage af en hæsblæsende fjerde periode. Ryan Martin havde muligheden for at udligne med tyve sekunder tilbage, men desværre for holdet ramte han ikke. Dette blev reelt holdet sidste mulighed for at vinde kampen, eftersom hollænderne sikrede sig et par scoringer til sidst, fordi Bakken Bears blev tvunget til at satse. Kampen endte 89 – 85 til værterne fra ZZ Leiden.

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25
23 maj 2024

Bakken Bears spiller også ENBL i 2024-25

I april blev Bakken Bears kåret som ENBL Champions 2023-24 og blev dermed det...
Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved
20 maj 2024

Bakken Bears tager ottende mesterskab i træk efter gyser i Næstved

Gustav Knudsen blev valgt som finalernes bedst spiller, da Bakken Bears mandag aften tog...
Niels Fensby er Årets Frivillige
18 maj 2024

Niels Fensby er Årets Frivillige

Siden 2003 har Bakken Bears uddelt pokalen ”Ildsjælen – Steffen Wichs Elitepokal” til Årets...
Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails
17 maj 2024

Bears kan vinde mesterskabet mandag: Fjerde finale vises live på PV – Kaffe & Cocktails

Bakken Bears nærmer sig endnu et danmarksmesterskab, foran 3-0 i kampe i finalerserien mod...
NEWS ARCHIVE