2019-01-30

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears åbnede første periode yderst effektivt i begge ender af banen. Særligt de danske mestres amerikaner Ryan Evans lagde godt ud med holdets første fem point på scoringstavlen. Forsvarsmæssigt holdte mand udeholdet fra Kataja Basket til nul point, og derfor var stillingen 5-0 efter det første minut. Halvvejs inde i første periode kom det finske mandskab bedre med i kampen, men Bakken Bears fortsatte ufortrødent med at score point i angrebet. Med fem minutter tilbage af perioden var de danske mestre foran med 21-13. ”Bjørnene” spillede indtil videre fremragende basketball, og det virkede til, at de havde taget det gode spil med fra sidste periode i kampen mod ZZ Leiden. Fem spillere var kommet på tavlen i første periode, hvor især Hayden Dalton og Ryan Evans viste glimrende spil med flotte scoringer. Første periode sluttede med stillingen 31-17 til Bakken Bears.

Bakken Bears kom fremragende ud til anden periode. Holdet spillede sprudlende basketball, der fik publikum op at stå. Aarhusianerne scorede 9 ubesvarede point gennem de tre første minutter og bragte forspringet op på 40-17. De finske gæster havde store vanskeligheder med at finde sit spil til stor frustration for udeholdets head coach. Den vanskelige start på anden periode fik gæsterne til at tage en tiltrængt timeout. Med blot to minutter tilbage inden pausen havde Bakken Bears scoret 28 point mod Katajas 10 point. Det lignede allerede på nuværende tidspunkt en potentiel afgørelse med to perioder tilbage. De danske mestre havde opbygget en imponerende føring på 52-27. Bakken Bears kunne allerede inden kampen spille sig videre til 1/8-finalerne med en sejr, og det lignede bestemt også et hold, der spillede for at sikre sig videre avancement til de sjove runder i knockoutfasen. Første periode sluttede 57-28.

Bakken Bears kom lidt sløset ud efter pausen. Hjemmeholdet formåede kun at score tre point i de første fem minutter af tredje periode. Gæsterne var fortsat bagud med 20 point, men de havde hentet ni point ind på aarhusianerne. De danske mestre fik dog efterfølgende gang i spillet igen med flere scoringer i træk. Det var fortsat udeholdet, der havde scoret flest point i perioden, men ”Bjørnene” havde momentum på nuværende tidspunkt. Perioden sluttede 77-49.

De danske mestre åbnede fjerde og sidste periode som lyn og torden. Holdet virkede ikke til at ville lette på speederen trods den store føring. Steffen Wichs mandskab har hele sæsonen gjort en dyd ud af at holde tempo i samtlige minutter af kampene – uagtet stillingen. Netop denne filosofi var tydelige at spore til dagens kamp mod finske Kataja Basket. Holdet viste også endnu engang sin styrke i bredden, eftersom samtlige spillere fik spilleminutter og samtid kom på tavlen. Hele fem spillere lå med tocifret antal point, hvor de tre amerikanere Dalton, Evans og Carberry var de mest scorende med henholdsvis 16, 16 og 17 point. Kampens sluttede med en overbevisende sejr til Bakken Bears over Kataja Basket med 102 – 58.

Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE