2019-02-10

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears kom i kampens indledende minutter bedst fra start. Aarhusianerne stod solidt i forsvaret og fik hurtigt et par steals, der bragte dem foran i kampen. Selve angrebsspillet flød ganske glimrende for de spillelystige ”Bjørne”, der havde lidt for let ved at komme til kurven. De regerende danske mestre havde på tre minutter bragt sig foran med 9-3, hvilket fremtvang en tidlig timeout fra udeholdet Svendborg Rabbits. Den korte pause virkede i den grad til at komme fynboerne til gode, og de reducerede i de efterfølgende minutter til 13-12. Den tætte stilling på scorertavlen fik Bakken Bears til at skrue op for tempoet og øge forspringet endnu engang. Første periode sluttede derfor med en føring til hjemmeholdet på 28-20 efter en underholdende begyndelse på kampen.

Anden periodes begyndelse åbnede med Bakken Bears som det bedste hold med fem point i træk. Det lignede derfor, at aarhusianerne begyndte at trække fra i kampen. Svendborg hev dog en kanin op af hatten og scorede ti point i træk, så stillingen igen var helt tæt ved 33-30 halvvejs inde i perioden. Historien fra tidligere i kampen gentog sig dog atter engang, da Svendborg kom tæt på at fuldende comebacket ved at udligne. Bakken Bears fandt et imponerende run frem og scorede 19 point mod Svendborgs blot tre point i resten af perioden. Dette bragte pausestillingen op på 52-33 til hjemmeholdet fra det nordlige Aarhus.

Svendborg Rabbits lignede efter pausen ikke et mandskab, der havde givet op endnu. Udeholdet kom fornuftigt ud til tredje periode og havde halvvejs inde scoret 14 point mod Bakken Bears’ 10 point. Det var fortsat en ordentlig bid af et forspring, som Kaninerne skulle tygge sig igennem, men det lignede ikke en umulig opgave. Det var især Svendborgs Jeremiah Ingram, der gjorde det vanskeligt for Bears lukke helt ned i forsvaret. Amerikaneren var på nuværende tidspunkt klart topscorer for gæsterne med 16 point. Fynboerne vandt perioden med 28-25, men det blev noget mindre, end de kunne have håbet på. Stillingen efter tredje periode var 77-61 til Bakken Bears, og der resterede kun en enkelt periode for gæsterne til at indhente forspringet på 16 point.

Fjerde og sidste periode åbnede meget rodet fra begge mandskabers side. Ingen af holdene havde tur i den og brændte stort set samtlige afslutninger. En enormt uskøn basketballkamp på nuværende tidspunkt. De to kæmpende hold havde reduceret angrebsspillet til blot fire point hver seks minutter inde i fjerde og sidste periode. De to hold kom en smule bedre efter det mod slutningen af kampen, men det var fortsat brændte afslutninger, der tegnede billedet for perioden. Svendborg havde mest ære i kampen efter at dømme på afslutningen af opgøret, men hjemmeholdets opbyggede forspring blev for vanskeligt at hente. Kampen endte derfor med en sejr til Bakken Bears på 87-78.

Bakken Bears sikrede sig med sejren førstepladsen i grundspillet, hvilket giver hjemmebanefordel gennem slutspillet.

De to holds mest scorende spillere blev Ryan Evans og Jeremiah Ingram med henholdsvis 15 og 28 point.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE