2019-09-20

Bakken Bears begyndte aftenens Champions League-kvalifikationskamp med hæsblæsende tempo og højt pres, der pressede de cypriotiske gæster fra Keravnos. De aarhusianske værter fik fat i rebound-spillet i begge ender ad banen, men udeholdet fulgte godt med på scoringstavlen med effektive scoringsprocenter. Efter to minutter spillet af første periode var stillingen 8-6 til de danske bjørne. Udeholdet fra Keravnos lod sig dog ikke slå ud af Bakken Bears’ start og svarede hurtigt tilbage med flere scoringer i træk. Det lykkedes også udeholdet at komme foran med 10-14 halvvejs inde i perioden. Der var generelt høj kvalitet over hele linjen fra begge mandskaber, og det lignede bestemt begyndelsen på en spændende affære i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De danske mestre sluttede bedst af i første periode og havde lettest ved at spille sig til åbne muligheder. Første periode sluttede derfor med stillingen 28-18 til Bakken Bears. Dette var blandt andet efter et flot indhop af den nye bjørn David Efianayi med seks hurtige point.

Bakken Bears fortsatte de lovende takter fra slutningen af første periode og bragte sig indledningsvist yderligere foran mod Keravnos. Aarhusianerne virkede til at have tingene under kontrol, og de bragte sig derfor foran med 14 point efter to minutter til stillingen 34-20. Danskernes dominerende spil virker også til at frustrere gæsterne, der skruede op for det fysiske spil. Desværre for gæsterne førte det fysiske spil til flere usportslige fejl, der sendte Bears på linjen til gratis point. De danske mestre lod sig heller ikke kyse af det hårde spil, og de fortsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen. Halvvejs inde i perioden var stillingen 36-22. De cypriotiske mestre arbejdede sig dog stille og roligt ind i kampen igen, og med pausen var stillingen nu 45-39 til Bakken Bears. Det var derfor lagt op til en yderst spændende anden halvleg.

Bakken Bears kom skidt ud efter pausen, hvor Keravnos hurtigt bragte sig foran med 45-49, og man kunne så småt mærke nervøsiteten sprede sig i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre havde inden kampen et forspring fra det første opgør på ni point, og derfor var ”Bjørnene” blot foran med tre point i det samlede regnskab tre minutter inde i tredje periode. Dette fik head coach Steffen Wich til at reagere hurtigt med en velovervejet timeout for at bryde gæsternes momentum. Bakken Bears fik efterfølgende en smule bedre fat i angrebsspillet med et par vigtige scoringer for at mindske gæsternes forspring. Bears genvandt momentum og bragte sig tilbage i kampen ved stillingen 57-57 til stor jubel fra de fremmødte aarhusianske fans.

Fjerde og sidste periode åbnede desværre klart bedst for de cypriotiske udehold. Gæsterne kom hurtigt foran med de meget omtalte ni point, og den samlede stilling i Champions League-kvalifikationen var derfor helt lige. Bakken Bears havde på dette tidspunkt enormt meget brug for støtte fra et veloplagt publikum, og de gjorde, hvad de kunne. Der var en glimrende kulisse i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De aarhusianske bjørne var på dette tidspunkt bagud med 58-73 og var på dette tidspunkt på vej ud ad turneringen. Med tre minutter tilbage af perioden havde de regerende danske mestre fortsat svært ved at lukke hullet, og det krævede på dette tidspunkt ti point, hvis man skulle bringe sig helt tilbage og spille sig videre til anden kvalifikationsrunde. Keravnos vis desværre imponerende spil og spillede med imponerende skudprocenter, hvilket gjorde det mere end vanskeligt at indhente cyprioterne. Opgaven blev også for stor for de danske bjørne, og efter en skuffende tredje og fjerde periode må man desværre forlade Champions League-kvalifikationen i første runde med et nederlag på 69-94.

Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE