2019-11-20

BEARS VIDERE TIL ANDEN RUNDE I FIBA EUROPE CUP

Med en sejr på 85-82 på udebane over Kataja Basket kvalificerede Bakken Bears sig for tredje år i træk til anden runde af FIBA Europe Cup. Det var en kamp med usædvanligt mange runs – lige fra føring til Kataja på 19-10 over en Bearsføring på 15 point i slutningen af anden periode til Kataja-føring på 71-62 med godt seks minutter tilbage af kampen. Ryan Evans spillede en virkelig flot kamp og blev topscorer med 21 point i en kamp, hvor Bears coachingstaff må tale med store ord om kvaliteten af reboundspillet.

Kataja var uden flere af holdets profiler. Herrala og Alanen var ude med skader og nye Morris har ikke fået styr på sin spillelicens. Det kunne indikere udfordringer ift bredden på truppen, men det var ikke noget, der blev mærket fra kampens start. Ryan Evans havde frit spil i de første minutter, og han scorede otte af bjørnenes første ti point til føring på 10-8, men Kataja svarede igen med 11 ubesvarede point. En time out af Bears og en indskiftning af Thomas Lærke, der leverede en flot forsvarsindsats gav momentum til udeholdet, og Bears fik reduceret til 20-21 ved periodens afslutning.

I anden periode var Bears fortsat stærkest og nåede foran 36-25 – altså et run på 26-6 siden time outen – før hjemmeholdet kom igen, godt styret af Jarren Ogungbemi-Jackson og Omar Calhoun. De to guards fik Bears aldrig styr på. Bears virkede dog i kontrol ved halvlegspausen – og førte 51-37 halvvejs i kampen.

I tredje periode var det som om Bears angrebsspil frøs. Det blev blot til 11 point i periode, mens finnerne scorede 23 og i starten af fjerde periode nåede Kataja foran, da holdet scorede de første 11 point i fjerde periode. Kataja gik således fra 60-62 til 71-62 og publikum i den østfinske by troede vist på anden sejr i træk til coach Juha Stens tropper.

Bakken Bears gik efter en time out med en lille lineup, og pludselig kom der mere flow i angrebsspillet. Scoringer af Diouf, Jukic og fem point af Nimrod Hilliard gav udligning 71-71, og selvom kampen var tæt resten af vejen var der Bears, der satte de tunge skyd. Darboe satte en treer inden Darko Jukic satte en afgørende treer for hjørnet – for anden uge i træk. I slutsekunderne satte Ryan Evans og Adama Darboe begge to straffekast, og Katajas sidste skud blev misset.

Med sejren har Bears efter et indledende nederlag vundet fire europæiske kampe i træk og fører dermed gruppen inden kampen mellem Körmend og Legia Warszawa er færdigspillet. Uanset resultatet af den kamp gælder det dog, at Bears skal vinde i sidste runde – og måske med en vis margin – for at være sikre på at vinde gruppen.

Efter Ryan Evans 21 point, var det Darko Jukic og Nimrod Hilliard, der var mest scorende med hver 14 – Hilliard supplerede med ni assists. Thomas Lærke scorede 12.

Næste opgave er allerede fredag, hvor Copenhagen venter i Nørrebrohallen, mens Bears møder Legia Warszawa på hjemmebane onsdag kl. 18:30.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE