2020-03-11

Bears i europæisk semifinale

Bakken Bears har for anden gang på tre sæsoner kvalificeret sig til semifinalen i FIBA Europe Cup. Efter gevinst på 79-66 i Aarhus blev det onsdag til endnu en sejr over Tsmoki Minsk, der spiller i Østeuropas stærkeste række, VTB United League. I den hviderussiske hovedstad vandt Bears 93-87 efter en kamp, hvor bjørnene aldrig var bagud. I semifinalen er modstanderen Bahcesehir Koleji fra den bedste tyrkiske række.

Bakken Bears kom flot fra start og førte 27-21 efter første periode. Men selvom de danske mestre scorede de første ni point i anden periode og dermed kom foran 36-21, var kampen først afgjort i de sidste sekunder. Tsmoki kom godt igen i slutningen af anden periode, og var blot bagud 47-51 ved pausen. Bakken Bears havde problemer med at dæmme op for stærke Rob Lowery, der på imponerende vis styrede Minsks spil.

Anden halvleg var tæt hele vejen, men konstant med Bakken Bears i førersædet. Bjørnene nåede foran med 10 point, kun for at se Maskim Salash og førnævnte Lowery styre tingene i hviderussisk retning. Til sidst var der dog ingen tvivl om at Bears ville få den samlede sejr og velspillende Chris Ortiz og Tylor Ongwae lukkede kampen med imponerende dunks.

Topscorer for Bakken Bears var Darko Jukic (20 p), Chris Ortiz (17 p) og Nimrod Hilliard (16 p og 6 assists). For Minsk scorede Salash (23 p og 9 rebounds) og Lowery (19 p og uhørte 18 assists) flest point.

Semifinalemodstanderen Bahcesehir Koleji vandt overraskende på udebane over lettiske Ventspils (78-77 i Tyrkiet og 112-90 i Letland). Den første kamp spilles i Istanbul den 25. marts, mens returkampen spilles i Aarhus den 1. april.

 

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE