2021-03-16

Trods savnet af fire stamspillere vandt Bakken Bears 102-95 i tirsdagens topkamp i Arena Randers. QJ Peterson og Deshawn Stephens var bjørnenes mest scorende spillere med hhv 24 og 22 point.

En statistik siger meget om første halvleg – ingen af de to holds coaches valgte at tage en timeout. Det var et udtryk for at de første 20 minutter var meget lige – Bears var i front det meste af tiden, men bl.a. 18 point af Chris Nielsen før pausen gjorde, at der aldrig blev slået et hul. Bears førte den højtscorende affære med 58-52, da den imaginære pausethe skulle indtages. Hvor hjemmeholdet skød godt fra distancen, var Bears mest effektive tæt på kurven. Ryan Evans og Deshawn Stephens scorede hhv. 13 og 12 point i første halvleg, mens QJ Peterson supplerede med 13.

I tredje periode fik Bears justeret i forsvaret, så Chris Nielsen ikke længere kunne sætte dagsordenen. Desværre havde randrusianerne også justeret, så insideduoen Evans og Stephens blot scorede to point i alt i perioden. Summen af de justeringer var dog ikke til ugunst for Bears, der vandt perioden knebent og førte med 78-70 inden de sidste ti minutter

Hvad Evans og Stephens ikke havde scoret i tredje periode, leverede de i kampens sidste fjerdedel. Inden da nåede Cimbria hurtigt at indhente Bears, da de gik fra 70-80 til 82-82, og kronjyderne nåede endda foran 89-88, da Tyre Gathright dunkede to point i kurven. De to store Bearsdrenge samt Tylor Ongwae havde imidlertid ikke tænkt sig at stoppe med at score. Kenyaneren satte, ligesom Stephens, otte point på tavlen i fjerde quarter, mens Ryan Evans scorede seks. I kampens sidste fire minutter var det kun Chris Nielsen – der på det tidspunkt ikke havde scoret siden første halvleg – der scorede for hjemmeholdet, mens hans to treere var ikke nok.

Bears gav debut til Jermaine Ballisager Webb, der scorede fire point, og generelt skal der lyde ros til de fire unge drenge – udover Webb var det Magnus Møllgaard, Anton Harbo og Mads Bro – der fyldte rollerne fint ud, roller der blev større i fraværet af Darko Jukic, Thomas Lærke, Daniel Mortensen og Michel Diouf.

Næste opgave for Bears er søndag, når det gælder endnu en udekamp – den sjette i træk – mod Horsens IC. Kampen er en forsmag på april måneds pokalfinale.

Bears var allerede inden kampen sikker på at slutte Basketligaen som nummer et, og holdet fik sin 22. sejr i 24. kampe, mens Randers Cimbria med nederlaget får svært ved at avancere fra tredjepladsen. Horsens IC ligger på andenpladsen med 16 sejre i 23 kampe, men Randers Cimbria og Svendborg Rabbits hver har 14 sejre i lige så mange kampe.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE